Novosti Biznis

POVRATAK ZVONIMIRA MRŠIĆA

Bivši šef Podravke desna ruka Ramljaku?

POVRATAK ZVONIMIRA MRŠIĆA
Pod njegovom bi se dirigentskom palicom trebale naći tvrtke poput Zvijezde, Leda i Jamnice

Zvonimir Mršić, bivši predsjednik Uprave koprivničke Podravke i vrlo utjecajni član SDP-a, mogao bi brzo postati vrlo važan član Agrokorova menadžmenta.

Tu informaciju neslužbeno su nam potvrdili izvori bliski osobno Mršiću, kao i oni bliski krugu suradnika izvanrednog Vladina povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka, uz ogradu da ipak još nije sve dogovoreno i da će se konačna odluka o njegovu angažmanu donijeti početkom sljedećeg tjedna, možda već u ponedjeljak.

Zvonimir Mršić samo je jedno od nekoliko bitnih kadrovskih osvježenja u Agrokoru i trebao bi imati ključnu ulogu u restrukturiranju prehrambenog biznisa.

Pod njegovom bi se dirigentskom palicom tako trebale naći tvrtke poput Zvijezde, Leda i Jamnice, kao i kompanije Agrokora u okolnim zemljama, poput Frikoma i Dijamanta u Srbiji.

Prema neslužbenim informacijama, pregovori tima Ante Ramljaka, Vladina povjerenika u Agrokoru, s Mršićem u zvaršnoj su fazi.

Radi se, objašnjava jedan naš sugovornik dobro upućen u stanje u Agrokoru, o popunjavanju "šire slike" novog Agrokora u kojoj bi Mršić trebao popuniti jednu od praznina u toj novoj kadrovskoj križaljci.

- Svakako je potrebno kadrovski ojačati područja maloprodaje i prehrambenog dijela - ističe naš sugovornik.

Mršićevo ime već se pojavljivalo u kombinacijama vezanim uz Agrokor dok se govorilo da će Todorićevu kompaniju preuzeti najveći vjerovnici. Manje je pak poznato da je Zvonimir Mršić bio živo zainteresiran za novu poziciju u Todorićevu koncernu te si je davao puno truda u kontaktima s predstavnicima ruskih banaka.

Još je manje poznato da je Mršić navodno bio vrlo blizu konačnog dogovora s Rusima o tome da uz već pomalo zaboravljenog Antonia Alvareza III. uzme jednu od dvije glavne pozicije u Agrokoru, onu glavnog financijskog direktora i glavnog direktora za restrukturiranje.

S obzirom da je u međuvremenu aktiviran lex Agrokor, činilo se da je taj Mršićev angažman propao te se sve više počelo pričati kako će se ipak vratiti u politiku te preuzeti neku od vrlo važnih pozicija u SDP-u.

Osobe bliske Mršiću otkrile su nam kako je u jednom trenutku zaista imao oživljene izrazito visoke političke ambicije, ali ih je namjeravao aktivirati samo u slučaju izvanrednih izbora jer osobno vjeruje da je situacija u zemlji zaista urgentna te se vidio u ulozi premijera odnosno operativca koji je u stanju odraditi bitne strukturne reforme.

Navodno se nije pronalazio u političkim aktivnostima u slučaju da SDP ostane oporba, pogotovo jer je navodno počeo vjerovati čak i u nužnost velike koalicije, a ne u ultimativno strančarenje.

Slučajno ili ne, valja reći kako iza Mršića, dok je bio na čelu Podravke, stoji i iskorak koprivničke prehrambene industrije na ogromno rusko tržište. Mršić je s funkcioniranjem ruskog tržišta dobro upoznat.

Kada je, pak, riječ o maloprodajnom dijelu poslovanja Agrokora, posebno u Konzumu i Tisku, tu bi prazninu trebao popuniti Slavko Ledić, koji je donedavna, dok nije dao ostavku, bio na čelu Konzuma. Ledić se sada, po svemu sudeći, vraća na čelnu poziicju u Konzumu.

 

Naslovnica Biznis