Novosti Biznis

preuzimanje

Hoće li Splitska banka promijeniti ime i otići iz Splita? Odgovor nam je otkrio direktor OTP-a

preuzimanje

Zasad nije odlučeno hoće li sjedište Splitske banke ostati u Splitu. To će se vidjeti kroz proces integracije, kao i to hoće li se mijenjati ime. Iznenadio bih se ako bi ime nestalo jer je Splitska banka brend. Za očekivati je da će biti viška zaposlenih ali nadamo se da će kroz rast banke svi ostati na svojim radnim mjestima. U slučaju da se broj zaposlenih bude smanjivao, svi će biti financijski zbrinuti - kazao je Sandor Csanyi, predsjednik Uprave i glavni direktor mađarske OTP banke, odgovarajući na novinarsko pitanje na konferenciji sazvanoj povodom preuzimanja Splitske banke.

Dosadašnji vlasnik Splitske banke, francuska grupacija Societe Generale potpisala je 20. prosinca 2016. ugovor s grupom OTP o prodaji Splitske banke koja je bila u njezinom stopostotnom vlasništvu, a kupoprodajna transakcija izvršena je ranije ovog tjedna nakon što je OTP banka dobila potrebna odobrenja regulatora – Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Hrvatske narodne banke (HNB) i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Osim nad bankom, OTP grupa stekla je kontrolu i nad tvrtkama SG Leasing, SB nekretnine, S.B. Zgrada te Société Générale Osiguranjem.

Proces spajanja dviju banaka trajat će do ljeta 2018. godine, a nakon spajanja nova banka imat će 11 posto tržišnog udjela i bit će četvrta po snazi na hrvatskom bankarskom tržištu. Kako su istakli Balazs Bekeffy, predsjednik Uprave OTP banke Hrvatska i novi predsjednik Uprave Splitske banke Slaven Celić i nadalje će nastaviti s inovacijama u pružanju raznovrsnih usluga klijentima.

Naslovnica Biznis