StoryEditorOCM
Biznisstatistika u 2015.

Proizvodnja maslina 'skočila' 220 posto, više proizvedeno i rajčica, salate, šljiva i lješnjaka, a manje lubenica, mandarina, višanja, graha, oraha...

Piše PSD
30. ožujka 2016. - 14:23
nocnjak_bol3-180316.JPG

Prema prethodnim podacima, koje je u srijedu objavio Državni zavod za statistiku, u 2015. godini u odnosu na konačne rezultate u 2014. smanjena je ukupna proizvodnja važnijih vrsta povrća i voća, i to lubenica (za 38%), graha za svježe zrno i mahune (za 34%), dinja (za 10%), graška za svježe zrno i mahune (za 9%), luka i češnjaka (za 4%), oraha (za 51%), mandarinka (za 45%), višanja (za 45%) i jabuka (za 1%).

S druge strane, Državni zavod za statistiku bilježi povećanje proizvodnje u 2015. u odnosu na konačne ostvarene prirode u 2014., u usjevima rajčice (za 85%) mrkve (za 41%), salate (za 66%), kupusa bijeloga (za 45%), paprike (za 12%), cikle (za 5%), masline (za 220%), šljiva (za 55%), lješnjaka (za 52%), krušaka (za 22%), trešanja (za 23%),  bresaka i nektarina (za 14%) te...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:32