StoryEditorOCM
BiznisZNAMO LI ŠTO JEDEMO

Kupujemo škarpinu, a jedemo oceanski bodečnjak!

Piše PSD.
19. kolovoza 2015. - 23:30
Škarpina je jedna od najcjenjenijih pripadnica oborite ribe koja živi na velikim dubinama uz morsko dno.... Zbog svoje nježne i mekane teksture vrlo je ukusan i sočan obrok. Namijenjena je pravim znalcima i poznavateljima morske ribe, koji znaju cijeniti njezino profinjeno bijelo meso“.

Tim riječima na web stranicama jedna naša tvrtka reklamira njihov proizvod, smrznuta riba nazvana „škarpina bez glave“.

Nisu niti u rodu

Škarpina je doista, iako “ružna” i s otrovnim bodljama, riba vrlo cijenjena mesa i visoke cijene. Znanstveni joj je naziv Scorpaena scrofa, pripada porodici Scorpaenidae, rodu Scorpaena, a kod nas se još često naziva škrpina, skrpina, skarpina…

No, na ambalaži smrznute “škarpine bez glave” brojnih naših tvrtki, odnosno distributera i dobavljača za tr...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:34