Novosti Biznis

Preuzmite vlastitih 50 eura i zaradite trgujući dionicama Microsofta!

Tijekom prošle godine cijena dionica Microsofta porasla je 24.68% sa 37.28 na 46.48 dolara po dionici.
FXLider, specijalno posjetiteljima portala slobodnadalmacija.hr daje 50 eura kao početni kapital, namijenjenih za trgovanje cijenom dionica Microsofta i drugih najvećih svjetskih kompanija na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i kada cijene rastu ali i kada cijene padaju.

Registrirajte se ovdje i krenite trgovati s bonusom od 50 EURA na svjetskoj burzi

Vrijednost dionica Microsoft-a skoro se udvostručila u posljednje tri godine ali dividende i pored rasta nisu uspjele održati korak s rastom dionica. I ako dividenda nije toliko privlačna kao prije par godina (trenutno 2.6%) ipak je i dalje među najvećim u tehnološkom sektoru.

’Tijekom proteklih godinu dana, Microsoft je oko 9.3 milijarde dolara isplatio u vidu dividendi što se čini mnogo, ali ipak ne prati rast neto prihoda od 21.4 milijarde dolara i slobodnog protoka novca od 26.8 milijardi dolara. U posljednjih pet godina iznos gotovine u bilancu stanja porastao je sa 36.8 na 89.2 milijarde dolara, međutim problem je u tome što se većina ovog novca nalazi izvan SAD-a i ne može se iskoristiti za dividende ili otkup dionica a da se pri tome ne plati porez.’ navode iz FXLider-a.

U fiskalnoj 2014. godini komercijalni sektor ostvario je više od dvije trećine bruto profita.

’U posljednje dvije godine prihod od komercijalnog dijela porastao je 18.7%, a profit 15.5%. Rast je ostvaren, i pored slabljenja tržišta PC-jeva, uz jačanje tržišta tableta i pametnih telefona i snažnog rasta korištenja cloud-a. Ovo svakako ima negativan utjecaj na potrošački dio poslovanja Microsoft-a zbog pada broja izdanih potrošačkih licenci ali je zato komercijalni dio kompanije ostao netaknut. S udjelom od 17.8% ukupnog tržišta softvera, što je duplo više u odnosu na najbližeg konkurenta, tržišna pozicija Microsofta svakako je odlična.’ kažu u FXLider-u.

Microsoft je prije par nedjelja napravio zanimljivu akviziciju kupivši 18 mjeseci staru start up kompaniju Acompli sa 20 zaposlenih. Svi uvjeti akvizicije nisu još uvijek poznati. Ono što se zna je da je tokom prošle godine Acompli zaradio 7.3 miliona dolara kroz usluge. Vijest o akviziciji procurila je krajem studenog kada je Microsoft greškom objavio prazan blog post sa URL-om koji je sadržao riječi „ microsoft- acuires-acompli“ (Microsoft kupuje Acompli). Acompli se bavi izradom email menadžment aplikacije za Android i iOS operativne sisteme.

Jedan od osnivača ove kompanije, Javier Soltero, radio je kao tehnički direktor u VMware-u koji je jedan od glavnih konkurenata Microsoftu. Ovom akvizicijom Microsoft je pored toga što je dobio aplikaciju koja radi na nekoliko mobilnih platformi dobio i zaposlene s iskustvom i ekspertnim poznavanjem iOS-a i Android-a ali također i poznavanjem konkurencije.

Simon Roberts, Analitičar u Fortrade-u

FXLider ima ekskluzivnu suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Pored dolje navedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu , ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti sačinjena od ovih komentara ili za posljedice koje proizlaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za točnost i potpunost informacija. Sukladno tome svaka osoba postupa u tom smislu u potpunosti na vlastiti rizik. Svako osigurano istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicijske ciljeve, financijsku situaciju i potrebe određene osobe. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljen da promovira nezavisnost investicijskog istraživanja, kao takvog.

sponzorirani članak
Naslovnica Biznis