Novosti Biznis

prodaN šoping-centar

Njemački penzići kupili ‘Joker’ za 70 milijuna eura!; Kerum: Sada mi je najvažnije otvaranje križa na Marjanu

prodaN šoping-centar

Trgovački centar na Brodarici dobit će novog vlasnika

Poduzetnik i bivši gradonačelnik Željko Kerum prodao je trgovački centar “Joker”, i to za 70 milijuna eura!

Naime, bivši poteštat koji je svoje poduzetničko carstvo izgradio na lancu trgovina “Kerum” pa ga širio na turizam, te je zbog krize i − neki kažu − loših poslovnih poteza upao u probleme, uspio je, eto, prodati trgovački centar na Putu Brodarice 6. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, centar “Joker” od 54.000 četvornih metara kupili su predstavnici njemačkog mirovinskog fonda.

Detalje o kojem se fondu radi, kao i tko je prodao “Joker” Nijemcima, budući da se u dokumentaciji Željko Kerum nigdje ne navodi kao vlasnik popularnog splitskog trgovačkog centra, nažalost nismo uspjeli doznati.

Realna je cijena centra “Joker”, koji u svojem nazivu krije nekoliko prvih slova imena Joška Keruma, sina bivšeg poteštata, oko 108 milijuna eura. Izračun je, naime, 2000 eura po kvadratu luksuznog zdanja na Brodarici, no išlo se 30-ak milijuna ispod realne cijene, što se komentira općom gospodarskom krizom, kao i manjkom kupaca, koji su na kraju ipak stranci.

Predstečajna nagodba

Hoće li ista sudbina zadesiti i Kerumov hotel “Marjan” − da ga na kraju kupe stranci? Naš izvor tvrdi da i hotel ima već pet-šest ponuđača, redom sa stranom adresom, no kako je “Marjan” ušao u proces predstečajne nagodbe, prodaja nije hitna i za nju će biti vremena...

Prema sadašnjim izračunima, još uvijek nedovršeni hotel “Marjan” vrijedi 80 milijuna eura. Potvrdu informacija o prodaji “Jokera”, kao i o predstečajnoj nagodbi hotela “Marjan”, pokušali smo dobiti i od Željka Keruma, no on je bio koncizan:

− Još sam u Rogoznici, a trenutno mi je najbitnija svečanost otvaranja križa na Marjanu. Radujem se petku i okončanju projekta koji smo u mom mandatu pokrenuli. Bit ću u protokolu, a nakon toga se opet vraćam u Rogoznicu i pisanju knjige – nije se dao bivši poteštat isprovocirati pitanjima o prodaji svoje imovine.

Sandra Barčot
FOTO: CROPIX

Naslovnica Biznis
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last