Novosti Biznis

visoki sud u bangladešu najavio prodaju bulkera ‘d. ocean’

Zaplijenjeni Božićev brod na dražbi u Aziji

visoki sud u bangladešu najavio prodaju bulkera ‘d. ocean’

Oko 3 milijuna USD   procijenjena je vrijednost broda kao starog željeza. Ročište je sazvano za sredinu kolovoza

Na Visokom sudu u Bangladešu za 12. kolovoza najavljena je dražbena prodaja broda “D. Ocean”, poznatijeg pod prijašnjim imenom “Swift Cro”, koji je u vlasništvu splitske kompanije “Rasad Maritime” iza koje stoji “Split Ship Management” (SSM) Ratka Božića.

Vremešnom brodu, izgrađenom 1983. godine u bugarskoj Varni, u siječnju prošle godine zabranjeno je isplovljavanje iz bangladeškog Chittagonga zbog brodovlasnikova duga posadi i lokalnim lučkim agentima od 660 tisuća dolara, ali i vjerojatnih milijunskih potraživanja Hypo-Alpe-Adria-Banka i singapurskih brokera. Mohammad Hanif, predstavnik tvrtke “Brother Shipping”, kazao je lokalnim medijima da su pokušavali naplatiti svoje agentske usluge u iznosu od 160 tisuća dolara, ali da “nisu uspjeli doći do vlasnika broda”.

Vrijednost zaplijenjenog broda procjenjuje se na oko 3 milijuna dolara, a s obzirom na trenutačno stanje plovila, realno je očekivati da će ga kupac preusmjeriti u staro željezo. Azijski sud ranije je zakazao dražbu “D. Oceana” za 4. srpnja, ali smo doznali da je postupak odgođen za sredinu idućeg mjeseca.

GORDAN ZUBČIĆ


Naslovnica Biznis