Novosti Biznis

Jedrilica "Salona" prvi put na sajmu u Kini

Poznati hrvatski proizvođač jedrilica početkom travnja prvi put izložio je svoju jedrilicu na sajmu u Kini, izvijestili su iz AD Brodova.

Salona 41 IBC izložena je na tradicionalnom sajmu Hainan RandesVous koji nije samo najveći kineski sajam brodova i megajahti već je postao "Sajam luksuza" gdje su predstavljeni i skupi automobili, visokoluksuzne nekretnine te čak i Jet avioni te helikopteri za vlastite potrebe.

Solinski proizvođač prošle je sezone svoje jedrilice izlagao na sajmu u Hong Kongu, Yokohami i Južnoj Koreji.

Kako ističu u AD Brodovima Azija je rastuće tržište jedrilica pa je tako i Kina jedna od zemalja gdje se očekuje rast u slijedećim godinama. Na sajmu u Hainanu (Sanya) hrvatski je proizvođač uz francusku grupu Bennetau i američki Hunter bio jedini proizvođač jedrilica koji je izlagao brod u moru.

"Tijekom sajma posjećenost na brodu i broj upita su bili iznad očekivanog", rekli su u AD Brodovima.

Tijekom ožujka Salona je bila prisutna i na sajmovima Port Camargue i La Ciotat u Francuskoj.

Salona će nakon sajma u Hainanu biti izložena i na sajmu u Shanghaju od 19. do 22. travnja, te sada već tradicionalno u Južnoj Koreji na Hwaseong Boat Showu sa čak dva broda u moru.

Prva Salona 41 IBC isporučena je u proljeće 2011. i naslijednik je Salone 42 IBC sa kojom je Karlo Kuret osvojio više regata

Dužina broda je 12,50 metara. Trup broda je dizajnirao slovensk J&J design, a optimiziran (jarbol, jedrilje i kobilica) je od strane talijanskog designera Maurizia Cossuttija, a interijer te funkcionalni detalji su dizajnirani u matičnom brodogradilištu (R&D odjel AD Brodova).

Izlaganjem na domaćim sajmovima Salona će zaokružiti vrlo uspješnu sezonu i najaviti novi veliki projekt za iduću sezonu, kada će se obilježiti deseti rođendan brodogradilišta u Solinu.

(Hina)
Naslovnica Biznis