Novosti BiH

tražilo ga 300 ljudi

Velika potraga u BiH: dječaku koji je upao u nabujalu rijeku nema traga, pronađen samo njegov bicikl; Roditelji od šoka završili u bolnici

 tražilo ga 300 ljudi

Šestogodišnji dječak upao je u utorak u nabujalu rijeku nedaleko od Žepča, u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, te je u tijeku potraga za njegovim tijelom, potvrdila je lokalna policija. 

Dječak A.I. (6) je vozeći bicikl izgubio ravnotežu te je na očigled svoje majke pao u nabujalu Mračarsku rijeku, izjavio je načelnik Policijske uprave Žepče Vladimir Jozinović.

Po njegovim riječima, majka je skočila u vodu i pokušala spasiti dijete, ali bezuspješno. Nedugo nakon toga dječakova majka pozvala je policiju, koja je izašla na mjesto događaja zajedno s pripadnicima Gorske službe spašavanje Žepča. 

Kako oko 19.30 sati javlja Dnevni avaz, dječak još nije pronađen, a kako im je kazao dječakov rođak, boje se da tijelo nije otišlo u rijeku Bosnu.

 

Ispričao je i kako je dječaka danas tražilo tristo ljudi. 'Kukama i grabljicama pretraživali su potok, ali su našli samo duks i bicikl, ali dječaka nema', kazao je.

Dodao je i kako su roditelji, koji imaju još jedno dijete, u jako lošem psihičkom stanju i da su prebačeni na psihijatriju. 

Prema riječima mještana, ronioci su danas rukama pretraživali korito potoka. Trenutno nivo vode opada, a potraga za dječakom bit će nastavljena sutra.

U posljednjih nekoliko dana vodostaji brojnih rijeka, pritoka i potoka naglo je porasla u Bosni i Hercegovini uslijed obilnih padalina. 

Naslovnica BiH