Novosti BiH

skup zabranjen

Nova uhićenja članova grupe Pravda za Davida: majka poručuje da okupljanja neće stati, ocu još nema ni traga

skup zabranjen

Majka Dvida Dragičevića, Suzana Dragičević i građani Banje Luke koji podržavaju pokret "Pravda za Davida" i večeras će zapaliti svijeću u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, javlja klix.ba. Svi su zabrinuti jer još nema nikakvih informacija o ocu Davoru koji je nestao nakon protesta održanih 30. prosinca, a danas su nastavljena privođenja.

Davor se ne javlja na broj mobitela koji je koristio, a nitko s njim nije uspio razgovarati još od nedjelje. Njegov odvjetnik Ifet Feraget se nalazi izvan Bosne i Hercegovine i još se nije oglasio. Policija i dalje traga za njim.

Davidova majka poručila je da nastavljaju borbu za istinu i pravdu, mir i dostojanstvo, te da idu do kraja.

"Pravda za Davida postoji i postojat će sve dok ubice mog sina i njihove pomagače ne stigne pravda. Teror nas ne može zastrašiti", napisala je Suzana.

Policija je ponovo privela dvoje članova grupe "Pravda za Davida", Sofiju Grmušu i Ozrena Perduva, potvrdio je agenciji Beta njihov odvjetnik Milan Malešević.

On je rekao da mu još nije poznato zbog čega su pozvani u policiju, kao okrivljeni ili u svojstvu svjedoka, i da će više informacija imati nakon što se vidi sa svojim klijentima u policijskoj stanici.

Njih dvoje su bili uhićeni 30. prosinca, a nakon 24 sata provedena u policiji pušteni su na slobodu. 

Na teret im se stavljalo narušavanje javnog reda i mira tijkom skupa "Pravda za Davida" 

Tada je privedeno još nekoliko članova grupe "Pravda za Davida", ali i ostalih građana koji su se zatekli na Trgu Krajine. 

Policija je zabranila sva dalja okupljanja grupe "Pravda za Davida". 

Naslovnica BiH