Novosti BiH

nevjerojatno barbarstvo

Užasna scena pored Livna: na cesti pronađen ubijeni divlji konj, lokalci otkrili stravičnu priču koja se krije u pozadini pretužnog prizora

 nevjerojatno barbarstvo

Jedan je čitatelj portala Livno online redakciji poslao uznemirujuću fotografiju na kojoj se vidi ubijeni divlji konj kojem su odsječene zadnje noge, najvjerojatnije zbog kobasica.

Ostaci divljeg konja viđeni su kraj magistralne prometnice Livno - Šujica, a čitatelji tog portala smatraju da je netko konja ubio, uzeo meso, a ostatke samo ostavio na cesti.

Čudesne snimke iz susjedstva: prije 30-ak godina ljudi su ih pustili na slobodu, pogledajte kako danas žive livanjski divlji konji, jedno od rijetkih krda u Europi

Avaz.ba piše da je, čini se, lov na divlje konje opet u modi, i to na stravičan način, tako da se životinja ubije, a noge joj se odsijeku zbog mesa koje navodno poboljšava kvalitetu kobasica.

Ostatak ubijene životinje se ostavi na mjestu pogubljenja, a stanovnici Livna kažu da je bilo i slučajeva u kojima su se zadnje noge rezale živim konjima, a zatim ih se ostavljalo da uginu u mukama, sve zbog mesa.

Snježna bajka: dron zabilježio divlje livanjske konje u trku, pogledajte video koji oduzima dah

Avaz.ba piše i da je pravi masakr divljih konja bio u poslijeratnim godinama pa je njihov broj s nekoliko stotina tada spao na tek 80-ak.

Naslovnica BiH