Novosti BiH

Potvrđeno iz SIPA-e

Nakon mjesec dana uhićen osumnjičeni za ubojstvo dvojice policajaca u Sarajevu: omeli ga u krađi automobila, pa ih ustrijelio bez upozorenja

Potvrđeno iz SIPA-e

Više od mjesec dana od ubojstva dvojice policajaca u Sarajevu pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su muškarca koji se dovodi u izravnu vezu s tim zločinom, potvrđeno je u petak iz sjedišta agencije.

U priopćenju se navodi kako je u četvrtak na Palama uhićena osoba "koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela ubojstva 26. listopada", kada su smrtno stradala dva policijska službenika MUP-a Sarajevske županije.

Tada su ubijeni policajci Adis Šehović i Davor Vujinović, koji su bili u redovitoj ophodnji, a ustrijeljeni su bez upozorenja kada je na njih pucano iz strojnice. Odmah je bilo jasno kako iza ubojstva stoje osobe koje su pokušale ukrasti automobil, a policijska ophodnja ih je u toj nakani omela.

Istraga o ubojstvu dvojice policajaca još bez rezultata, Sarajevo zatražilo pomoć FBI-ja

Krvavo jutro u Sarajevu: krali automobile, pa iz kalašnjikova pucali na policiju, jednog policajca su ubili, a drugog teško ranili​

Preminuo i drugi policajac upucan u Sarajevu​

SIPA nije potvrdila identitet osumnjičenog počinitelja koji je uhićen, no lokalni su mediji izvijestili kako je riječ o Milošu Obradovu, osobi poznatoj policiji po krađama automobila.

 

Obradov je radi saslušanja privođen i ranije, odnosno odmah nakon ubojstava, zajedno s drugim pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina za koje policija zna da stoje iza masovnih krađa automobila u Sarajevu proteklih godina, što je kriminalna aktivnost koja organizatorima krađa donosi na milijune eura.

Prema policijskim statistikama, samo na području Sarajeva u proteklih deset godina ukradeno je više od sedam tisuća automobila, od kojih je pronađena i vlasnicima vraćena tek trećina.

Svi ostali su završili na crnom tržištu odnosno preprodani su uglavnom u Srbiji ili Crnoj Gori, cijeli ili u dijelovima.
 

Naslovnica BiH