Novosti BiH

zločin automafije

Dvije osobe zadržane u pritvoru, povezane su s ubojstvom policajaca u Sarajevu

zločin automafije

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je tijekom noći s ponedjeljka na utorak tri osobe koje se dovode u svezu s ubojstvom dvojice policajaca u središtu Sarajeva, a dvojica su nakon ispitivanja zadržana u pritvoru, objavili su u utorak službeni izvori.

Pripadnici državne policijske agencije (SIPA) su tijekom noći na području Rogatice u istočnoj Bosni uhitili tri osobe koje se dovode u svezu s automafijom, naveli su iz SIPA-e. Nakon ispitivanja predani su u nadležnost ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo te su dvije osobe zadržane na daljem ispitivanju.

Policija je u Rogatici pronašla u automobil Range Rover, koji se spominjao u ranijim medijskim izvještajima da su ga koristile osobe koje su likvidirale dvojicu policajaca u Sarajevu iz vatrenog oružja. SIPA provodi vještačenje toga vozila.

Mediji navode kako su se uhićenja u Rogatici u istočnoj Bosni dogodila nakon nakon dužeg praćenja sumnjivih osoba. Novinska agencija Republike Srpske objavila je kako je jedna od uhićenih osoba od ranije poznata policiji jer je bila uhićivana u okviru akcije "Volan", najveće dosadašnje istrage u BiH u borbi protiv automafije.

Tijekom istrage ubojstva dvojice pripadnika MUP-a Županije Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića privedeno je i saslušano više od 80 osoba te pretreseno 12 lokacija. Jednomjesečni pritvor je određen tek 33-godišnjem Srećku Trifkoviću s Pala koji se dovodi u vezu s ubojstvom policajaca.

Policajci Šehović i Vujinović stradali su 26. listopada u ranim jutarnjim satima kada su na njih u sarajevskom naselju Alipašino Polje pucali članovi automafije.

Naslovnica BiH