Novosti BiH

dječak se oporavlja

Stravičan slučaj u BiH: pas lutalica ugrizao 14-godišnjaka za penis i skoro mu ga otkinuo

 dječak se oporavlja

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak. Pas je dječaku nanio teške ozljede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ, piše Dnevni avaz.

Liječnici u Kantonalnoj bolnici Zenica odmah su operirali nesretnog 14-godišnjaka i uložili maksimalne napore da mu spase  genitalije.

Nakon teškog operativnog zahvata, dječak je hospitaliziran na Odjelu za urološke bolesti, a prema riječima dežurnog liječnika Urologije, dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

- Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitaliziran usljed ugriznih rana psa lutalice. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja – kaže liječnik te ističe da se radi o površinskim ranama te, srećom, nema dubljih povreda.

- Njemu su konstatirane ozljede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija liječnika i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane – pojašnjava ljekar.

Budući da nije bilo pouzdanih informacija je li pas koji je napao dječaka cijepljen, dječak je primio i tetanus. On se, zajedno s majkom, i dalje nalazi na Urologiji, gdje se, za sada, uspješno oporavlja.

- Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak – kazao je za Dnevni avaz dežurni liječnik s Urologije.

Naslovnica BiH