Novosti BiH

proglašen dan žalosti

'Moju Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali treći put nisu uspjeli': otac sestara stradalih u stravičnoj nesreći otkrio nove detalje

proglašen dan žalosti

Nakon što su u petak tri djevojke poginule u stravičnoj prometnoj nesreći na sarajevskoj zaobilaznici, za Dnevni avaz je o svemu govorio Vahidin Oruč, otac jedne od djevojaka.

Tri prijateljice išle su slaviti rođendan, a onda su poginule pri brzini od 244 kilometra na sat

Podsjetimo, Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) poginule su kada se terenac BMW X5, kojim je upravljao Almir Ejubović (20), u petak u 18.25 velikom brzinom zabio u stup na autoputu A-1 u Butilama. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi izvukli potpuno smrskana tijela Ibrice i Neradin. Lejla Oruč je još davala znakove života te je prevezena u Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu gdje je iste noći u 20.05 sati preminula. U vozilu je bila i Lejlina sestra Ajla Oruč (18)  čiji život je još u opasnosti. Vozač je zadobio prijelome kralježnice i nosne kosti te je zadržan na liječenju.

Vahidin je za Avaz ispričao kako je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu.

- Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoljetnosti. Rezervirali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45, ali tamo nisu nikada stigle. Majka Ajle Ibrice je nazvala moju suprugu i rekla da je na internetu vidjela smrskano vozilo za koje misli da izgleda kao ono u kojem su one otišle. Ja ništa nisam čekao niti sam ikoga zvao, nego sam se spremio i otišao u bolnicu. Što da kažem, život ti se promijeni u sekundi, supruga je na tabletama, otišla je u bolnicu kod Ajle - rekao je za Dnevni avaz otac Vahidin.

- Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali je treći put nisu uspjeli reanimirati - rekao je i dodao da mladić koji je vozio djevojke zapravo nije trebao voziti. Plan je bio da ih vozi jedan drugi prijatelj, no zbog posla nije mogao. Vozio je Ejubović, koji je bio u vezi s Ajlom Ibricom. Njegova obitelj još nije kontaktirala roditelje poginule Lejle i ozlijeđene Ajle, koja je i dalje u komi, no obitelj se nada da će se izvući.

- Samo da pluća izdrže. Već je operirana, ima fiksator u nozi, slomljena joj je ruka, ozlijeđena zdjelica… Uspio sam je i vidjeti… Nadam se, uz Božju pomoć, najboljem - kaže očajni otac.

Zbog smrti triju djevojaka u općini Hadžići proglašen je dan žalosti.

Naslovnica BiH