Novosti BiH

uhićeno 27 ljudi

Pala bosanska automafija: sofisticiranom opremom ukrali najmanje 200 vozila, prisluškivali i policiju

uhićeno 27 ljudi

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u petak je podignulo optužnicu protiv 27 osoba tereteći ih da su bili članovi kriminalne skupine koja se godinama bavila dobro organiziranom krađom automobila i njihovom preprodajom pri čemu su na nelegalan način zaradili milijune konvertibilnih maraka.

Sudeći po imenima optuženih riječ je o skupini koju čine kriminalci Srbi, Bošnjaci i Hrvati nastanjeni u različitim dijelovima BiH, od Romanije, preko Sarajeva, do Gruda a na vrhu popisa je  Danilo Cicović (41) rođen u Sarajevu kojega je policija godinama dovodila u vezu s organiziranom krađom automobila.

Na meti članova Cicovićeve skupine bila su isključivo skupocjena vozila, a krađe su obavljane najčešće na području Sarajeva, Tuzle te zapadnog dijela Hercegovine.

Tijekom istrage utvrđeno je kako su pripadnici ove skupine ukrali najmanje 200 vozila koje su potom preprodavali cijele ili u dijelovima, a u nekim slučajevima su od vlasnika pokušali iznudom dobiti novac kako bi im vratili ukradene automobile.

Krađe su obavljali rabeći sofisticiranu elektroničku opremu te radio uređaje kojima su nadzirali policijske komunikacije kako bi izbjegli uhićenje.

U složenu istragu morala je biti uključena većina policijskih agencija u BiH iz oba entiteta.

Naslovnica BiH