Novosti BiH

nasilnik priveden

Sukob u Izbjegličkom centru kod Mostara, migrant ozlijedio stražara; Tučnjave između Afganistanaca, Pakistanaca i Sirijaca sve su češće

nasilnik priveden

Ilegalni migrant ozlijedio je u petak stražara nakon što je ovaj pokušao spriječiti tučnjavu dviju skupina u Izbjegličkom centru Salakovcu kod Mostara, priopćili su u ponedjeljak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).
 
Po policijskim navodima, u Izbjegličnom centru došlo je do fizičkog sukoba migranata koji su smješteni na toj lokaciji te se umiješao i stražar kako bi spriječio sukob. No, njega je napao jedan od migranata i nanio mu lakše tjelesne ozljede. O izgredu je informirana i policija, čiji su pripadnici intervenirali na mjestu događaja. Nasilnik je priveden i ispitan o okolnostima izgreda.

Mediji u Mostaru navode kako su, otkako su migranti stigli u ovaj centar prije 10-tak dana, česte tučnjave i obračuni nekoliko migrantskih skupina Afganistanaca, Pakistanaca i Sirijaca.  

U izjavama za medije migranti navode kako su uvjeti u Izbjegličkom centru loši te da žele nastaviti put dalje u Hrvatsku i zemlje Europske unije.

Prije desetak dana migranti su iz središta Sarajeva, gdje su napravili ilegalni kamp, prebačeni su Salakovac kod Mostara, čemu su se suprotstavile vlasti Hercegovačko-neretvanske županije. Nakon višesatnog uvjeravanja, oni su ipak propušteni u Izbjeglički kamp.

Broj migranata se, sa skoro 270, u tome centru u međuvremenu smanjio na 160.

Izbjeglički centar: MUP je preuveličao incident

Edin Denjo, voditelj Centra u Salakovcu, za Klix.ba je kazao kako je stvar preuveličana te kako se nije dogodilo ništa od navedenog.

"U petak je bila jedna prijetnja koja je odmah otklonjena. Nije se dogodio nikakav incident, na vrijeme smo reagirali i sve spriječili. Priče o napadima i povrijeđenima koje čitam, ja to stvarno ne znam", demantirao je Denjo jutrošnje izjave iz MUP-a Hercegovačko-neretvanog kantona.

Naslovnica BiH