Novosti BiH

kolokvij

Međugorsko Sveučilište okuplja znanstvenike iz regije: pedesetak stručnjaka raspravljat će o odgoju djece i mladeži

kolokvij

Kako svijet izgleda ‘očima djeteta'? Što je ono što djeca vide i gledaju, koje su njihove percepcije svega što se zbiva oko njih? 'Očima djeteta' je okvirni naziv znanstvenog kolokvija s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati na Sveučilištu Hercegovina u Bijakovićima/Međugorju, a koji će okupiti neke od najvećih autoriteta u ovom području, kako bi u različitim perspektivama (odgojno-pedagoška, socijalna, psihološka, pravna, etična, edukacijsko-rehabilitacijska …) dali odgovore na neka životna pitanja u razvoju djece i mladih.

Vrijedan je to pothvat s obzirom da će u Međugorje tijekom znanstvenog kolokvija svoje radove objaviti i u panelima sudjelovati pedesetak eminentnih stručnjaka i znanstvenika s područja pedagoških znanosti, te da će s ovog skupa u javnost biti odaslano više kvalitetnih zaključaka i

preporuka koji će u praksi biti primjenjivi. Uvodni predavači dolaze iz tri velika regionalna centra, dr. sc. Mladen Vilotijević, profesor emeritus iz Beograda, dr. sc. Višnja Rajić s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te dr. sc. Mirjana Mavrak s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Prijave za sudjelovanje su još otvorene, bez sumnje da ovakav skup valja posebno istaknuti vrijednim jer se već drugu godinu za redom multidisciplinarnim pristupom pokušava približiti stručnjacima/praktičarima ovako važna tema iz odgoja i obrazovanja. Bit će zanimljivo sagledati što donosi današnjica u radu s mladima, kako se svijet promatra 'očima djeteta', koje paradigme u obrazovanju i odgoju su zastarjele i što nude suvremeni koncepti.

Naslovnica BiH