Novosti BiH

'ono' se vratilo

Nova najezda stravičnih klaunova u Hercegovini, noću plaše vozače i bacaju pijesak po autima: 'Izletio mi je sinoć na cesti, počeo je plesati pa ubrzo nestao. Skoro sam sletio u kanal'

 'ono' se vratilo

Već neko vrijeme u Borčanima, u kasnim večernjim satima, otprilike između 22 sata i ponoći, na cesti se pojavljuje osoba prerušena u klauna koja plaši vozače i baca pijesak po autima, izvjestio je krajem prošlog tjedan tomislavcity.com, pozivajući se na informacije slušatelja Radfoja Tomislavgrad.

Mještani su prilično uznemireni zbog ove pojave te tvrde da su o svemu obavijestili i policiju, a novi slučaj zastrašivanja dogodio se u nedjelju, u naselju Višnjica Polje u Kiseljaku.

'Sinoć dok sam se vraćao iz Kiseljaka, u blizini naselja Višnjica Polje, ispred auta mi je izletjela nepoznata namaskirana osoba koja je podsjećala na klauna. Počela je plesati i ubrzo se sklonila s ceste. Nedostajao je koji trenutak da uslijed izbjegavanja nepoznate osobe završim u kanalu pored ceste - kazao je vidno prestrašeni vozač za grad-busovaca.com.

O svemu je obaviještena policija.

Podsjetimo, najezda klaunova, jeziva i čudna pomama zahvatila svijet je svijet krajem 2016. godine. Ovaj čudni ‘pokret’ se pojavio prvotno u SAD-u, a zatim se proširio na Europu. Trend jezivih klaunova trajao je par mjeseci, a fenomen se povezivao sa skorašnjim izlaskom filsmkog remakea kultne serije 'It', čiji je glavni protagonist 'najstravičniji klaun svih vremena'.

Najezda klaunova stigla je tada i u BiH, a nije zaobišla ni Hrvatsku. U Grudama, Tomislavgradu i Posušju na više prometnica zabilježene su tada osobe maskirane u klaunove, no koje nisu izazivale incidente, za razliku od onih u Hrvatskoj koji su zastrašivali i djecu.

Naslovnica BiH