Novosti BiH

trebao je biti ubijen?

'Uplašili Kolindu, meta bio Radončić': BiH mediji pišu o planiranom atentatu na poznatog političara, cijela zavjera razotkrivena zbog dolaska hrvatske predsjednice u Sarajevo

 trebao je biti ubijen?

Sigurnost Fahrudina Radončića, lidera stranke Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), ozbiljno je narušena, a sudeći prema podacima iz nekoliko službi, na njega se već duže priprema atentat, piše Dnevni avaz.

''Prema navodima jedne obavještajne informacije, Radončićeva likvidacija trebala je vjerojatno biti izvršena tijekom siječnja ove godine'', piše avaz.ba te navodi kako je otkrivanje cijele zavjere počelo podizanjem sigurnosno-policijskih mjera i općih provjera zbog dolaska hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Sarajevo i ubojstva Olivera Ivanovića 16. siječnja ove godine na Kosovu.

''Tog dana u službeni posjet BiH trebala je doputovati predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Posjet je naprasno odgođen. BiH delegacija s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom na čelu uzaludno je čekala na aerodromu visoku gošću. Ispostavilo se da su hrvatske službe došle do informacije da 'predsjednik' treba biti ubijen'',

Avaz navodi kako je ''prema operativnim podacima MUP-a TK, koje su trebale ostati skrivene od javnosti, Mehić 17. siječnja prelazio granicu na prijelazu Uvac i otvara se pitanje da li je on trebao izvršiti atentat na predsjednika".

Samo dan ranije, 16. siječnja 2018., u Kosovskoj Mitrovici, u jutarnjim satima, ispred svoje kancelarije ubijen je političar Oliver Ivanović.

Mehića su u apartmanu hotela Vučko na Jahorini uhitili pripadnici Antiterorističke jedinice MUP-a RS, u suradnji s pripadnicima FMUP-a, nakon čega ga predaju inspektorima FUP-a, piše avaz.ba u tekstu pod nazivom ''Uplašili Kolindu, meta bio Radončić''.

Naslovnica BiH