Novosti BiH

Melodije Mostara 2009: Večeras je naša fešta...

U sportskoj dvorani na Bijelom brijegu večeras (petak) počinje petnaesto izdanje festivala zabavne glazbe Melodije Mostara, na kojemu će se u dvije festivalske večeri za Grand-prix “Zlatno sunce Mostara” boriti trideset i dvije skladbe.

U večerašnjoj, izlučnoj večeri, publika će čuti dvadeset pjesama, od kojih će se samo dvanaest najboljih sutradan na finalnoj večeri pridružiti izravnim finalistima − Crvenoj jabuci, Antoniji Šoli, Josipu Bilaću, Alenu Slavici, Zoranu Jelenkoviću, Jacquesu Houdeku, Franku Krajcaru, Goranu Škerlepu, Maxu Hoziću, Lidiji Bačić, Zvoni Bohemu i Igoru Vukojeviću.

Prva je večer, kao i obično, rezervirana za manje afirmirana imena, pa su ovogodišnji polufinalisti Robert Čolina, Anđela Zelenika, Karlo Zeljko, Ićo i Anna, Dado Kukić, Ivan Ilić, Antonio Čarapina, Ivan Buhač, Toni Janković, grupa If, Ivana Benc, Dado Čaušević, Toni Markovski, Dragoljub Sladojević, Ivona, Valetina Briški, Kristijan Čerkez, Dora, Bruno Baković i Rusko.

Novost je ovogodišnjeg mostarskog festivala orkestar koji će pratiti sve izvođače te vrhunski prateći vokali, predvođeni Teom Brajčićem, poznatim po suradnji s najvećim hrvatskim glazbenim zvijezdama.

Na festivalu će prvi put nastupiti i polaznici “Večernje škole” − Ahmed Al Rahim Antimon, Mladen Horvat i Damir Folnegović, koje će publika vidjeti u novoj, voditeljskoj ulozi.

Treći festivalski dan tradicionalno je rezerviran za Male melodije Mostara, na kojima će se ove godine natjecati trinaest mladih izvođača. Na radost djece, na festivalu će u revijalnom dijelu programa nastupiti i Antonija Šola, a vodit će ga, kao i prošle godine, Mario Drmać.

SNJEŽANA DELIĆ

Naslovnica BiH