Novosti BiH

VATROGASCI NA IZMAKU SNAGA

Hercegovina u plamenu: u zadnja 24 sata buknulo više desetaka požara, vatra na Čvrsnici guta sve pred sobom

VATROGASCI NA IZMAKU SNAGA

Požar na planini Čvrsnici, koji već nekoliko dana guta sve pred sobom na planini Čvrsnici, u sjevernom dijelu Hercegovine, ugrozio je promet regionalnom cestom između Jablanice i Posušja, objavili su u četvrtak iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ). 

U značajnoj mjeri proširio se požar koji je aktivan na nepristupačnom području planine Čvrsnice, gdje gori borova i jelova šuma. Kako se navodi u priopćenju Civilne zaštite HNŽ-a, požar se spušta strmim liticama planine te je ugrozio regionalni put Jablanica-Risovac-Posušje. 

Tijekom noćnih sati gasitelji na terenu su pokušavali spriječiti daljnje širenje požara, a helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine djelovao je nekoliko puta. 

Helikopter Oružanih snaga BiH ponovno je započeo gasiti požar od jutarnjih sati u četvrtak kako bi se zaustavila vatrena stihija, budući je primjećeno aktiviranje novih manjih požara. 

Iz Civilne zaštite HNŽ-a sa sjedištem u Mostaru naveli su kako je u posljednja 24 sata na području ove županije zabilježeno čak 26 požara, od čega devet u Mostaru, sedam u Čapljini, pet u Čitluku, tri u Stocu, te po jedan u Neumu i Jablanici.

Naslovnica BiH