Novosti BiH

PREMINUO U BOLNICI

Upucali imama misleći da je divljač: policija u BiH uhitila trojicu lovaca optuženih za ubojstvo

PREMINUO U BOLNICI

Imam iz Tomislavgrada Admir Vuković ubijen je u utorak na području Zavidovića u središnjoj Bosni a policijska istraga je utvrdila kako je on žrtva neobične nesreće jer su ga ustrijelili lovci zamijenivši ga za divljač.

Iz ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u srijedu je potvrđeno kako je tijelo 36-godišnjaka s vidnim prostrijelnim ranama pronašla policija kod mjesta Stogovi u utorak nešto prije 22 sata. Tijelo je pronađeno nakon što su policiju iz ambulante u mjestu Zavidovići izvijestili da su na obradu primili muškarca s ozljedama nanesenim vatrenim oružjem.

Ispostavilo se kako je riječ o Mesudu Krajniću (38) a on je policajcima ispričao kako je zajedno s Vukovičem bio u lovu te kako su na njih zapucale nepoznate osobe.

Istražujući ovu tragediju policajci su uspjeli utvrditi kako su na Vukovića i njegovog zeta Krajnića pucali iz druge skupine lovaca koja se zatekla u istoj šumi.

Utvrđen je identitet trojice muškaraca koji su osumnjičeni da su u tome sudjelovali i sva trojica su tijekom dana uhićena.
Policija ih tereti za kazneno djelo ubojstva i ubojstva u pokušaju.

Da je ubijeni upravo Vuković novinarima je potvrdio Amer Jugo, glavni imam u Tomislavgradu koji je s njim blisko surađivao punih osam godina.

"On je volio lov i redovno je slobodno vrijeme ispunjavao lovom, a osim toga bavio se i pčelarstvom. Bio je predan radnik, što se moglo vidjeti i oko njegove kuće i u haremu džamije o kojoj se brinuo", kazao je Jugo.

Naslovnica BiH