Novosti BiH

opasne supstance

Tragičan kraj noćnog provoda: muškarac divljao na techno partyju pa preminuo u policijskom vozilu - presudila mu droga?

 opasne supstance

Jedan muškarac preminuo je nakon techno partyja koji se u noći sa subote na nedjelju održao na zeničkom izletištu Smetovi, javljaju BiH mediji.

Muškarac, čiji identitet nije otkriven, preminuo je u policijskom vozilu na putu do policijske stanice.

Policija ga je odlučila privesti nakon što je ih je Služba Hitne pomoći obavijestila da se nepoznati muškarac popeo na njihovo sanitetsko vozilo koje je cijele noći, zajedno s medicinskim timom, dežuralo na Smetovima.

Kada ga je policija pokušala privesti zbog uništavanja vozila Hitne pomoći, muškarac je krenuo pružati otpor, no ipak su ga uspjeli smjestiti u 'maricu' u kojoj je tijekom vožnje izgubio svijest.

Odmah je pozvana ekipa Hitne medicinske pomoći, no mogli su samo konstatirati smrt osobe.

Kako klix.ba saznaje od Aldine Ahmić, glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, muškarac čiji identitet još nije potvrđen najvjerovatnije je preminuo zbog posljedica konzumiranja psihoaktivnih supstanci.

- Po nalogu tužioca tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

Policijski službenici, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužioca, poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta preminule osobe, kao i aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica i okolnosti koje se tiču navedenog slučaja - navodi se iz MUP-a ZDK.

Naslovnica BiH