Novosti BiH

PETRODOLARI MOGU SVE

Član moćne katarske kraljevske obitelji troši po BiH kao da sutra ne postoji; Pogledajte na što je u Sarajevu spiskao puste milijune!

PETRODOLARI MOGU SVE

Dok se Katar suočava s izolacijom i diplomatskim i gospodarskim pritiscima svojih susjeda u Perzijskom zaljevu, novac iz te zemlje našao je put do Bosne i Hercegovine tako što je član kraljevske obitelji Al Thani kupio najveći dio golema stambeno-poslovnog kompleksa u Sarajevu, prenijeli su u srijedu lokalni mediji.Kako su objavili BiH mediji, jedan člana katarske vladajuće obitelji, koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kupio je za 35 milijuna konvertibilnih maraka (17,9 milijuna eura) stanove i poslovne prostore u centru pod nazivom Bosmal.

Centar koji se sastoji od dva stambena tornja i velikog poslovnog prostora na javnoj dražbi je prodavala banka UniCredit jer privatni investitor koji je to gradio nije mogao vraćati dospjele rate kredita.

Neimenovani izvori tvrde da je iz Katara već uplaćena prva rata dogovorene cijene pa je kupnja time i potvrđena.

UniCredit sa sjedištem u Mostaru cijeli kompleks Bosmal ponudio je na prodaju za nešto više od 80 milijuna KM (40 milijuna eura) što je oko polovica tržišne cijene. Na rasprodaju je stavljen 231 stan, 371 garaža i parkirna mjesta te 46 poslovnih prostora i restorana. 

Naslovnica BiH