Novosti BiH

inicijativa udruge croatia libertas na čelu s leom pločkinićeM

Osnovana Vlada HR Herceg-Bosne u sjeni

U Mostaru je osnovana u nevladinu sektoru Alternativna vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u sjeni, što je dozvoljeno i legalno po zakonima Bosne i Hercegovine.

Zadaća ove Alternativne vlade je upozoriti na veliku administraciju trenutnog ustroja Federacije BiH te pokazati kako je troentitetsko uređenje BiH najbolje ustavno rješenje u nadolazećim ustavnim promjenama u BiH.

Sjedište Alternativne vlade je u Mostaru, njezin predsjednik je Leo Pločkinić, a članovi su: dr. sc. Tomislav Dragun, dr. sc. Jakov Tole, Stjepan Katić, Marko Relota, Vice Vidović i Marinko Bušić.

Ovo je dokaz kako je moguće u nevladinu sektoru omogućiti ista prava za sve, odnosno ista prava za sve narode koji žive na prostorima BiH. Funkcionalnost, ravnopravnost i jednaka zastupljenost sva tri naroda u Alternativnoj vladi može postati primjer da je potpuno isto moguće napraviti i u stvarnosti.

U nadi kako će ova naša inicijativa naići na razumijevanje na svim političkim razinama u Bosni i Hercegovini, kao što je naišla i u krugovima međunarodne zajednice, pozivamo sve one koji žele ista i jednaka prava za sva tri naroda da podrže naša nastojanja u pokušaju stvaranja održive Bosne i Hercegovine - stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje Alternativne vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne u sjeni.

(sd)

Naslovnica BiH