ŽivotČAROLIJA U PARKU

U Đardinu održana karnevalska modna revija, manekenke su bile i Ruskinje: evo kako izgleda kada zaplešu svijetleće šumske vile

Piše Sandra Barčot
karnevalska_revija1-020319

Plesom, i to “svijetlećim” prekrasne šumske vile, otvorena je ovogodišnja “Krnjevalska modna revija” u splitskoj Čarobnoj šumi, odnosno parku Đardin. Graciozna plesačica Polina Mytko brojnu publiku je nakon parade dječjih maski i izbora najboljih maski za pse uvela u pravi modno-maškarani show, i to redom splitskih dizajnerica.

Maštovitost na modnoj pisti prvo je pokazala modna kreatorica Ana Kujundžić, koja je djevojke redom odjenula u zelenu boju. Uz boju proljeća, Ana je karnevalski “touch” haljinama “osigurala” dodacima u duginim bojama, volančićima, naborima,...

U sličnom stilu bio je izlazak manenekenki modne agencije Katarine Prnjak “Twist-models” u kolekciji Olgice Pinky. Splitska dizajnerica nanovo je prezentirala sve nijanse roze boje kroz raskošne haljine “bogatih” dekoltea, dotjerane cvjetnim aranžmanima, krinolinama, tilom i čipkom...

Ovacije za klince

Ujedno je Olgica Pinky odjenula i djecu, pa su buran pljesak “pobrala” male maske – i kaubojke, i batmani, kauboji, ali i princeze, žutokljunci, dok je najmlađi maneken Prince Noa u odijelu automobilističkog asa, vozača Formule 1, hrabro prošetao pistom praćen ovacijama okupljenih.

Premda, moramo priznati, pravi show je napravio najstariji maneken – 82-godišnji legendarni dida Toni, u Hrvatskoj u minulo vrijeme poznat po izreci “Vježbajte piz.. vam materina”.

Stigao je iz Zagreba vitalni Toni kako bi i Splićanima udijelio nekoliko savjeta. U prigodnom karnevalskom skeču obrušio se dida Toni na Splićane koji su dopustili uništenje i gašenje brojnih tvornica, a posebno ga srce boli zbog devastacije Marjana te slabog nataliteta.

- Opustošili ste Marjan pa vam više ljudi nemaju gdje vježbat! Ne radite ništa ni po pitanju nataliteta. Vježbajte i seksajte se – poručio je dida Toni, pozivajući sve penzionere na minutu šutnje zbog propasti proizvodnih pogona koje su dide ostavile sinovima i unucima, a oni nisu bili u stanju ni opiturat zidove tvornica, a kamoli proširiti proizvodnju. Pa su tvornice samo – ugasili!

Štapom po kostima

Revoltiran zbog svega, dida Toni je svoj bijes iskalio na Batmanu upravo pristiglom iz daleke Amerike, pa je jadni “čovjek-šišmiš” dobio štapom po kostima. Srećom, brzo je šarmer Toni našao novu “žrtvu” - prezgodnu Kraljicu karnevala, 24-godišnju Ruskinju Anastaziju. Duo je odmah i zaplesao, pa se nakon “poduke” vremešnog manekena publika opet mogla vratiti praćenju modne revije.

- Već punih 15 godina odijevam Splićanke, koje su itekako zahtjevne klijentice. Večeras sam predstavila kolekciju prepoznatljivih simbola iscrtanih na haljinama, hlačama i suknjama šivanih od prirodnog pamuka – kazuje nam Zagrepčanka Lucija Myšičkova, magistra kiparstva sa splitskom adresom, ali i prodajnim mjestom u Londonu, koja uspješno kombinira umjetnost i modu.

Nakon pokazivanja njezina branda By Lumi, manekenke su nosile haljine Olge Grubić, maturantice Umjetničke škole, smjer dizajn dakako, koja se poigrala jeansom. Djevojka zajedno s majkom stoji iza branda “Krpica”, a njihova tema je redizajn jeansa, recikliranje starog te stvaranje novih, zanimljivih komada odjeće.

- I ovom revijom htjeli smo Splićanima, prvenstveno uvijek modno osviještenim Splićankama, prezentirati domaće dizajnere, a po reakcijama publike uspjeli smo – zadovoljan je Petar Škaro, organizator cijelog eventa koji je “odradio” s Miljenom Chovanom iz “Splitskog krnjevala”, pa Ljiljanom Subašić, Ivanom Katičić i Ivanom Mioč.

A sve su svojim prekrasnim glasovima “upotpunile” pjevačice Albina Grčić i Đana Smajo, dok su posjetitelje Čarobne šume rasplesale djevojke iz plesnih skupina “Cabaret Divas”, koje su otplesale vatreni can-can, plesačice “Centra plesa” regetton, “Angels dance company” ples s krilima, dok je Polina Mytko sve "podvukla" zavodljivim trbušnim plesom...

#KRNJEVALSKA MODNA REVIJA