ŽivotU PRVOM PLANU

Malo su ćakulale, malo molile: predsjednica Kolinda i prva dama grada izazivaju pažnju na svakom koraku; 'Jesu joj ono tisne postole?', teško je biti pobožan kad vas 'skeniraju' cijeli dan

Piše Marijana Klarić
svduje00

Koliko god povlastica i blagodati ima posao predsjednice države ili prve dame grada, toliko je i živa živcata gnjavaža.

Iz pozicije osobe kojoj je najveći gušt sve u životu raditi "u miru", u miru šetati, u miru piti kavu, u miru se pozdravljati s ljudima, u miru otići na misu, u miru beštimati..., situacija u kojoj baš sve oči gledaju u vas dok se spuštate skalama ispod Grgura i prolazite kroz Zlatna vrata, analizirajući i kako ste odjeveni i jesu li vam štikle previsoke, a haljina preuska, doima se kao "pravi pakao".

"Ma jesu ono Oparinoj ženi postole tisne? Vidi, vidi mali prst kako joj je stislo..." - očekivane su varijante komentara.

Osjećaj da vas svi "skeniraju", komentiraju, ogovaraju, da u niti jednom trenutku niste prepušteni sebi doima se toliko frustrirajući, da ne vidim da bi iti jedna plaća ili ambicija to mogli "pokriti" ili nadožuntati.

No ljepota ljudskog roda je u njegovoj različitosti.

Različito razmišljamo, različito osjećamo, različite stvari su nam važne i zato je Kolinda Grabar Kitarović strastveno željela biti predsjednicom i zato "hendla" sa svom mogućom pažnjom i komentarima koji će je pratiti cijeli dan po "lajavom Splitu".

Posredno je danas toj silnoj pažnji izložena i gradonačelnikova supruga Daniela Marasović Krstulović, pa se tako, ima već ura-dvi, iskomentiralo sve, i styling splitske doktorice i intenzitet njihove ćakule.

Koja je primjerena i odmjerena, koja je pretjerana, a onda se netko sjetio zavapiti i za Kerumovom Fani.

Ovom gradu nikad dosta štofa...


 

#SUDAMJA#KOLINDA GRABAR KITAROVIć#DANIELA MARASOVIć KRSTULOVIć#SV. DUJE