StoryEditorOCM
ŽivotOSOBNI ŽIVOT

Kako ćete očekivati da vas drugi poštuje, ako sami o sebi imate loše mišljenje? U javnosti se ne govori o mučnom problemu, profesionalci imaju konkretne savjete, a jedno je u svemu ključno

Piše M.P.
16. srpnja 2021. - 13:54
Važno je i da vi partneru govorite o tome kako na vas utječu njegovi osjećaji i ponašanja zbog niskog samopouzdanjaShutterstock

Vrlo često se savjetuje 'Voli sam sebe, inače te nitko drugi neće voljeti', te se može reći da taj savjet 'i ptice na grani znaju'. Neki čak smatraju da se potpuno izlizao i postao kliše. Ipak, to ne znači da u njemu nema istine.

Jer, kako ćete voljeti nekoga, ako ne nalazite u sebi odlike koje je vrijedno voljeti? Nadalje, ako ih vi ne nalazite, hoće li ih moći pronaći netko drugi?, piše Živim.hr .

- Trebate znati kako voljeti nekoga da biste uopće bili u zdravoj vezi. U tome moramo početi od sebe - kaže Kurt Smith, terapeut za veze iz Kalifornije koji se specijalizirao za savjetovanje muškaraca.

- Često se čuje kako osoba s crtama narcisa može sabotirati vezu, ali osoba s niskim samopoštovanjem može učiniti jednaku štetu.

Ljudi koji se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 02:17