ŽivotZANIMLJIVI DETALJI

Htjeli vi to ili ne, ove 'mane' vas privlače: znanstvenici otkrivaju koje su osobine najatraktivnije, muškarci se 'lijepe' pogotovo na jednu boju, žene na najveći muški kompleks

Piše I. P.

Ljepota je u oku promatrača, svi smo to čuli, no rijetki se osjećaju ugodno ako se ne uklapaju u današnje nametnute standarde. Pa tako danas većina žena želi duge noge, grudi koje u svakom periodu života moraju prkositi gravitaciji, a muškarci se svim silama bore protiv ćelavosti. Višak kilograma smatra se estetski neprihvatljivim, kod oba spola. 

No, brojna istraživanja, ali i stvarni život, pokazuju da mali nedostaci ne utječu na to koliko ćemo biti privlačni drugim ljudima. Također, postoji i nekoliko zabluda kada govorimo o fizičkoj privlačnosti, a objavio ih je portal Bright Side:

Crvena boja

Vjeruje se da u prirodi, ženke nekih vrsta koriste crvenu boju kako bi privukle mužjake. U podsvijesti se ta boja povezuje sa strašću i ljubavlju kod ljudi.

Dokazano je da crvena boja čini žene fizički atraktivnijim. Znanstvenici su ovu teoriju dokazali jednim eksperimentom u kojem su provjeravali koliko muškaraca će se zaustaviti kako bi povezli ženu u crvenom, ili onu koja nosi neku drugu boju. Jedan od pet muškaraca stao je ženi u crvenom. Tek svaki deseti vozač zaustavio se zbog žene u crnom.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slawa Mickiewicz (@slawa_mickiewicz) on

Visoke potpetice

Znanstvenici su 2015. godine proveli istraživanje u kojem su provjeravali koliko muškaraca će pomoći ženama u potpeticama, a koliko njih će skočiti u pomoć onima koje nose ravne cipele.

Rezultati su išli u prilog ženama koje nose potpetice, no kasnije je srušena ra teorija, a zaključak je da visoke potpetice nemaju utjecaj na privlačnost žena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Those Red Bottoms Tho (@thoseredbottomstho) on

Fizička sličnost

Jeste li znali da muškarci radije biraju partnerice koje im fizički nalikuju? I to iz potpuno sebičnih razloga, kako bi imali djecu koja će im nalikovati.

Ovo je stvar evolucije, svi mi želimo potomstvo te da naša djeca naslijede što više naših osobina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Couples Who Dress Alike (@coupleswhodressalike) on

Ćelavost

Mnogi ćelavce smatraju iskrenim osobama i ljudima od povjerenja. No, nitko ne voli kad muškarci pokušavaju sakriti činjenicu da gube kosu.

No, činjenica je da, kad razmišljamo o ćelavim ljudima, uglavnom su nam na pameti slavni, seksi muškarci poput Brucea Willisa, Dwaynea Johnsona, Jasona Stathama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????? ?????? ?????? (@dobledebruce) on

Visina

Nesigurni muškarci će za partnericu uglavnom birati žene koje su niže od njih, dok su velike šanse da će muškarci puni samopouzdanja ponosno držati ruku žene koja je viša od njih.

Ovdje nije samo riječ o fizičkom izgledu, nego i o psihologiji jer više žene djeluju kao neovisne i ambiciozne, dok nam niske izgledaju kao dobre buduće majke i brižne partnerice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tall women tales (@tallwomentales) on

Trbuščić ili mišići?

Dosta muškaraca provodi sate i sate znojeći se u teretani kako bi imali savršeno tijelo. No, neka istraživanja pokazala su da se možda uzalud trude.

Naime, 4 od 5 žena smatra da mali trbuščić znači da je muškarac pun samopouzdanja. Prema jednom istraživanju, 49% žena birat će muškarce koji nemaju savršeno isklesano, mišićavo tijelo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?How To Lose Belly Fat?️ (@weightlossfatlose) on

Tetovaže

Tetovaže podsvjesno stvaraju dojam snage, vjerojatno zbog toga što je riječ o nekoć bolnom postupku koji je znao biti čak i opasan za zdravlje. Muškarci koji su imali tetovaže zato su se oduvijek smatrali fizički jakima, a čini se da je to i danas tako, pokazuju brojne ankete i istraživanja.

No, to ne znači da su dobar "materijal" za vezu. Naime, osobe koje nose tetovaže i piercinge podsvjesno nam djeluju kao rizične, agresivne i impulzivne, pa se mnogi zbog toga neće upustiti u vezu s njima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S I M O N E C O P P O L A (@simonecoppola9) on

Duge noge

Mnogi ljudi vjeruju da su žene s dugim vitkim nogama svima privlačne. No, ne mora biti tako. Znanstvenici su dokazali da je najprivlačnija prosječna dužina nogu. Noge koje su prekratke ili preduge muškarci definitivno ne vole. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrew (@most_beautiful_legss) on

Raspoloženje

Postoji stereotip da su muškarci ti koji trebaju voditi glavnu riječ kada je riječ o humoru u vezi. Znanstvenici kažu da je to zato što se osoba koja nasmijava druge obično smatra dominantnom. Tako muškarci često žene s dobrim smislom za humor smatraju konkurencijom, pa se neće uvijek usuditi upustiti u vezu s njima. 

Podsvjesno će muškarci prije primijetiti ženu koja je neraspoložena, nego neku veselu, zato što tako mogu ispuniti svoju ulogu zaštitnika i učiniti ih sretnima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by disappear sewings (@disappearsewings) on

Bogatstvo mijenja ukus

Što je muškarac bogatiji, ima veće kriterije. Muškarci koji imaju manje novca obično ozbiljnije razmatraju izbor partnerice i rjeđe varaju partnerice. S druge strane, muškarci s dosta novca često imaju avanture.

Zanimljivo, kod žena u istoj poziciji nije tako. Njihov ukus ostaje isti bez obzira na iznos na bankovnom računu.

#VEZA#OSOBINE# LJUBAV