Hrvatski i srpski aktivisti iz prosvjeda zajedno ležali goli na krznima (FOTO)

Piše Joomla\CMS\User\User
Usprkos tome što je temperatura bila ispod ništice, pripadnici srpske udruge "Sloboda za životinje" i njihove kolege iz zagrebačke udruge "Prijatelji životinja" ležali su goli na krznima usred Beograda, prosvjedujuči protiv ubijanja životinja zbog izrade krznene odjeće.

Prosvjed je održan na jednom od središnjih beogradskih trgova, pod nazivom "Srbija protiv krzna" u okviru "Nedjelje borbe protiv krzna".

- Usprkos tome što je bilo jako hladno i što smo se smrzli, moram istaknuti da to nije ništa u usporedbi s onim kroz što prolaze životinje. Zajednički performans smo napravili jer smo željeli pokazati da borba za prava životinja nema granica - rekao je Luka Oman  iz "Prijatelja životinja" , koji je sa još dvoje aktivista iz Zagreba i kolegicom iz Beograda sudjelovao u performansu na beogradskom Trgu Republike.

Prosvjednici su izjavili kako žele potaknuti one koji nose i kupuju krzna da razmisle o tome kako su ona nastala te da ih podsjete kako pored tehnoloških dostignuća nije potrebno ubijati i mučiti životinje da bi se od njih pravili odijevni premeti.

J.P.