StoryEditorOCM
Život‘ovo čudno zvuči‘

Ekipa se zbog Baby Lasagne raspisala po društvenim mrežama: ‘Ni jedan svećenik me nije približio vjeri kao on‘

Piše MOZAIK SD
15. svibnja 2024. - 22:03

Baby Lasagna u više navrata je isticao koliko mu je vjera važna u životu, a jedna korisnica Reddita osvrnula se na jedan njegov intervju gdje govori o Bogu.

"Gledala sam neki njegov intervju u kojem je rekao da nije mogao skrivati svoju vjeru pa su ga pitali je li ga bilo strah to reći s obzirom na odlazak na Euroviziju i kad sam čula njegov odgovor: ‘I dalje je tu strah.

Znaš, ono, mi dođemo tu na pretpartyje, jedemo svi skupa i ja se križam prije jela. To je moje uvjerenje za koje mislim da je istinito i ne bih mogao spavati da ga skrivam, da lažem, da se izvlačim... To je ono što mi je u životu crno na bijelo‘, zamislila sam se", započela je.

‘Sprdali me‘

"U djetinjstvu mi je vjera bila dosta važna, ali sam se udaljila od nje, prvo zbog licemjerja Crkve, a drugo zbog društva u srednjoj/na faksu koje me, da to onako blago sročim, sprdalo kad bih se prekrižila prije jela ili kad bih rekla da idem na misu nedjeljom pa sam nakon nekog vremena prestala u potpunosti.

image

Screehshot Reddit

Nekako sam se priklonila tom mišljenju da je Crkva loša i da je onda sve vezano uz vjeru loše te da mi to zapravo ništa ne znači.

Slušajući njega kako lijepo i iskreno govori o svojoj vjeri, kako je skroman i drag, a ne osoba koja priča o vjeri, a onda se sasvim drugačije ponaša kako to obično biva, vratila sam se u to vrijeme svog života kad sam se odvojila od nekih svojih prijašnjih uvjerenja i zaključila kako bih ipak mogla malo bolje promisliti o vjeri i tome što ona meni znači", rekla je.

"Ono što me uvijek odbijalo od Crkve je promicanje ljubavi i prihvaćanja, a istodobno odbacivanje homoseksualaca, transrodnih, nebinarnih i općenito lgbt populacije, a u nekim slučajevima i vrijeđanje.

Kako možeš ići u crkvu, slušati o ljubavi i prihvaćanju, a onda govoriti odvratne stvari o drugima jer eto nose rozu suknju.

‘Spodoba‘

Zato mi je bilo jako lijepo njega čuti kako kaže: ‘U katoličanstvu Isus kaže: Ljubi sve, svakoga, svog neprijatelja i onda izađe mali Nemo i Hrvati ga nazivaju spodobom‘. Meni je to smisao vjere i kršćanstva, da prihvaćaš sve i da ti je ljubav temelj i misao vodilja.

Mislim da me nijedan svećenik nije približio vjeri kao Baby Lasagna. Ovo jako čudno zvuči kad se napiše zapravo", glasila je objava. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 21:19