Mozaik Život

ATRAKTIVNo natjecanje OD HVARA DO VISA okupilo entuzijaste i hedoniste

‘Hrvatska’ navigavala, 'Jadranska kraljica' svirala i pjevala

Za razliku od Mrduje, sada je bilo dosta vjetra, ali i neizvjesnosti. Malo smo paničarili, jer je trebalo obraniti naslov, ali, evo, uspjeli smo – kazao je ‘glasnogovornik’ pobjednika Šajatović

Za razliku od Mrduje, sada je bilo dosta vjetra, ali i neizvjesnosti. Malo smo paničarili, jer je trebalo obraniti naslov, ali, evo, uspjeli smo – kazao je ‘glasnogovornik’ pobjednika Šajatović

"Roko" i Rendelica doznali su sve što su ikada željeli znati o
jedrenju / Paun Paunović / CROPIX

Uskršnja regata "PBZ leasinga" se nakon duži niz godina iz Vodica vratila u Hvar, isto kao i atraktivno navigacijsko natjecanje pod pokroviteljstvom "T-Mobilea", pa su u grad podno Španjole privukli mnoštvo ponajboljih hrvatskih i inozemnih jedriličara, poslovnih partnera, novinara i osoba iz javnog života.

Tako je u subotnjoj završnici 12. uskršnje regate (12.-15. ožujka), u kojoj je devet posada jedrilo na jednakim brodovima, “Salona 37”, u Hvarskom kanalu, pobjeda pripala skiperu Robertu Sandaliću i njegovoj posadi, drugo mjesto Tonku Rameši, dok je treći bio Krešimir Đakulović.

U okviru Uskršnje regate "T-Mobile" je također u subotu za svoje goste organizirao navigacijsko natjecanje od Hvara do Visa. Sudjelovalo je 14 posada, a uz poslovne ljude vodećih hrvatskih kompanija, na natjecanju su umijeće jedrenja pokazale i poznate osobe iz javnog života – Davor Meštrović, Danko Družijanić, Nevena Rendeli, Kristijan Beluhan, Duško Modrinić Roko, Anica Kovačević Mare i Mirjana Blažičko.

Pobjednik je jedrilica “Hrvatska” – Armano Zekan, čiju su posadu čini Miodrag Šajatović, Zlatko Lerota, Zvonko Merkaš, Nadir Paulović, Mario Gruja, Krešimir Madunović i Neven Jakšić.

- Za razliku od jeseni, kada smo pobijedili na Mrduji, sada je bilo dosta vjetra, ali i neizvjesnosti. Natjecanje je organizirano odlično, malo smo paničarili jer je trebalo obraniti naslov, ali, evo, uspjeli smo, jednostavno “Hrvatska” navigaje najbolje - kazao je Šajatović, “glasnogovornik” pobjedničke posade, nakon iskrcavanja u Visu.

Natjecateljima je bio pridružen i turistički brod “Jadranska kraljica” s kojeg su gosti i novinari na jedinstven način pratili utrku prelijepih krstaša, a u društvu domaćina i vodećih ljudi kompanije uživali u koncertu izvrsnog Tedija Spalata, održanog na pučini između dva škoja.

Tako su se notama najlipše pisme dalmatinske prepustili – Saša Kopljar, Zoran Vakula, Đelo Hadžiselimović, Zlatko Gall, Tonka Alujević, Alen Krstulović, Silvano Ježina, Stiv iz “Ljubavi u zaleđu” i drugi. 

-  Uskršnjom regatom smo zapravo otvorili nautičku sezonu, a pokrovitelj smo još i Mrdujske regate, te 13 najjačih regata u klasi “optimist”, čije ćemo najbolje sudionike ove godine podržati kako na europskom, tako i svjetskim natjecanjima - izjavio je Rainer Rathgeber, predsjednik Uprave "T-Mobilea", a Maja Weber, direktorica za odnose s javnošču, dodala da među njih svakako spada i Ivan Kljaković Gašpić Bambi, od kojeg svi tako puno očekujemo na predstojećim Olimpijskim igrama.

Tedi spalato održao je na Jadranskoj kraljici jedinstveni koncert između dva škoja

Naslovnica Život