Mozaik Život

 KAKO SU GRAĐANI SPLITSKOG KVARTA PREŽIVJELI FELINIJeVSKI SCENARIJ KOJI IH JE SNAŠAO

Indiskretni par glasnim seksom izludio stanare splitske Ulice slobode

 KAKO SU GRAĐANI SPLITSKOG KVARTA PREŽIVJELI FELINIJeVSKI SCENARIJ KOJI IH JE SNAŠAO

Stanari Ulice slobode noćima nisu mogli locirati identitet razuzdanog para koji je proizvodio buku vodeći ljubav, pa je nastala ‘crna lista’ osumnjičenih kojima je uznemireni susjed lijepio poruke upozorenja...

Naziv splitske Ulice slobode posljednjih je tjedana, čini se, netko shvatio malčice predoslovno; šalu na stranu, pomalo neuobičajen, no i te kako “životan” (živahan, pače) slučaj remećenja javnog reda i mira, naime, zabilježen je upravo u toj gradskoj ulici, a stvar se umalo prometnula u pravi felinijevski scenarij.

Krenimo redom. Kako saznajemo od osobe koja predstavlja stanare zgrade u rečenoj ulici u Splitu (podaci poznati redakciji), problemom preglasnog vođenja ljubavi mladog podstanarskog para bilo je pogođeno čak - nekoliko okolnih zgrada!

“Zaslugom” dobre akustike, topla babljeg ljeta koje je prethodilo aktualnom burnom, ili uistinu bučnom glasanju ljubavnika, kroz otvoren prozor dopirali su krici sladostrašća do ušiju koje to nisu željele slušati. I tako satima, noćima.

Prekršajna prijava

Da stvar bude apsurdnija, oštećeni stanari danima – bolje rečeno, noćima – nisu mogli locirati o kome se točno radi; identitet odašitelja buke tako se nagađao i stvarala “crna lista” osumnjičenika za seks-prijenos. No, zbog neuobičajene prirode problema nisu htjeli odmah “đonom”, to jest policijskom prijavom, sve dok prije neki dan jednom od žitelja Ulice slobode nije prekipjelo.

- U dogovoru s predstavnicima zgrade odlučili smo podnijeti prekršajnu prijavu policiji, pa nek ih vode i u zatvor ako treba! Znate, tortura je trajala skoro mjesec dana, a prvih petnaestak nismo nikako mogli otkriti tko je, pa smo na nekoliko vrata supruga i ja ostavili cedulje sa zamolbom za pristojnije ponašanje – prisjeća se jedan od susjeda “hot-para”, priznajući da mu je bilo neugodno kucati od vrata do vrata kako bi locirao krivce.

- Kola su se, što se ono kaže, slomila jedne noći; kroz širom otvoren prozor kvartom se razlijegalo žensko kričanje od ponoći do četiri sata ujutro! Moja supruga, koja se ujutro zbog posla ustaje prije mene, dobila je slom živaca, pa izašla na balkon i vikanjem počela upozoravati te bezobraznike – prisjeća se zlosretni susjed, napominjući da su se te nedavne noći stanari spontano okupili na balkonima u prosvjedu protiv preglasnog općenja.

Da stvar bude apsurdnija, čak ni dolazak policije nije dugoročno urodio plodom, jer su se (glasne) strasti rasplamsale već sutradan; tek je razgovor s najmodavcem stana spasio uši i miran san stanara Ulice slobode.

- Sva sreća da su ljubavnici podstanari, pa su se valjda prepali prijetnji vlasnika stana da će ih izbaciti. Toliko su mi zgadili život svojim ponašanjem da zbog njih više ne mogu ni pornić pogledati – gorko se našalio naš sugovornik.

LENKA GOSPODNETIĆ

Policajci u akciji

Ako ima elemenata za podnošenje prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira, policiju se može pozvati u pomoć i ona neće ignorirati sličan apel, kao i u slučaju da stanari proizvode buku druge prirode, poput “klasičnog” tulumarenja. Na terenu će policajci, pak, po potrebi podnijeti optužni prijedlog, ili samo upozoriti “proizvođače” buke, saznajemo u Policiji u Splitu.

 

 

Naslovnica Život
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last