Mozaik Život

Momci velikog srca

'Odrastao sam uz tu glazbu, slušala se u kući': svi prvotimci Hajduka kupili karte za koncert zbog kojeg i dijaspora hrli u Split, a kapetan 'bilih' nam je otkrio kome se posebno veseli

Momci velikog srca

To je moja zemlja! Uskliknuli su unisono Hajdukovi prvotimci na travi Poljuda uoči istoimenog koncerta, točnije, velebnog glazbenog događaja koji će se zbiti u pauzi njihovih nogometnih nastupa devetog lipnja.

Mladići su ujedno svi do jednog kupili karte za koncert, potvrdio nam je i glasnogovornik "bilih" Ante Bilić, ponosan što su igrači i stručni stožer prepoznali važnost koncerta, čiji je, inače, HNK Hajduk i službeni suorganizator!

Naime, osim što je riječ o pravom velikom glazbenom spektaklu, isti ima i humanitarnu pozadinu; prihod je, podsjetimo, namijenjen kupnji laparoskopskog stupa s potrebnom opremom za Odjel urologije KBC-a Split.

Na višesatnoj fešti o' muzike pjevat će skoro svi trenutno najbolji živući pjevači, ali i – oni kojih više nema. Taj nam je kuriozitet odao Ivica Bubalo, uz Damira Karamana jedan od organizatora koncerta "To je moja zemlja".

Dijaspora u suzama

- Nakana je da nitko drugi ne pjeva pjesme onih koji su "partili": Vice Vukova, Olivera, Vinka Coce, Arsena Dedića, Dina Dvornika i Tomislava Ivčića, jer te legende zapravo i ne mogu imati zamjenu. Stoga ćemo njihove interpretacije pustiti na videozidu – najavio je Bubalo, podsjetivši da će uživo, pak, pjevati također velikani poput Kiće Slabinca, Mila Hrnića, Zlatka Pejakovića, Matka Jelavića, Thompsona, Jasne Zlokić, Tereze Kesovije, Miroslava Škore, Ranka Bobana, Meri Cetinić, Dražena Zečića, Mladena Grdovića, Novih fosila, Stijepe Gleđa Markosa, Klape Maslina, Đanija Maršana, Dubrovačkih trubadura, Prljavaca, Tonyja Cetinskog...

Bubalo nije krio veselje što se bliži jedan od najznačajnijih koncerata u njegovoj bogatoj karijeri, ma jedan od onih zbog kojih "i dijaspora plače". Atroke hrli u Split!

Upravo posljednjem spomenutom glazbeniku u Bubalovu nizu – Tonyju Cetinskom, naime – najviše se raduje mladi kapetan hajdukovaca, devetnaestogodišnji Domagoj Bradarić.

- Nije mi bilo žao izdvojiti osamdeset kuna za ovakav koncert, k tomu još humanitarni! Isto su učinili i ostali suigrači, a osobno se najviše radujem Cetinskom – apostrofirao je mladić, povjerivši nam da ipak najčešće sluša strane repere.

DJ Bradarić

Inače je Bradarić više od perspektivnog "balunjera"; njegov senzibilitet za glazbu prisnažuje činjenica da u slobodno vrijeme rado "DJ-ira"; jedini je problem što slobodnog vremena ima premalo, jer biti prvotimac Hajduka nameće disciplinu kao u vojsci... Stoga njegov afinitet prema DJ-pultu još nije stigao dobiti komercijalni zamah, no tko zna što Domagoja još čeka, cijeli život je pred njim...

Unatoč tome što, poput drugih mladih nogometaša i publike koja će se naći na Poljudu, Bradarić nije stigao Kiću ili Terezu slušati "iz prve ruke", jako dobro poznaje opus antologijskih zabavnjaka koji će se, uz goste iznenađenja, naći na Poljudu.

- Odrastao sam uz tu glazbu, slušala se u kući. Veselim se koncertu – kazao je još jednom kapetan Bradarić u svoje, te u ime suigrača koji će, podsjetimo, sljedeće nedjelje 26. svibnja na Maksimiru odigrati utakmicu posljednjeg kola, derbi Dinamo - Hajduk. A na Poljud su svi dobrodošli, uključujući i dinamovce; jer, ne zaboravimo da se koncert zove "To je moja zemlja"!

Gdje kupiti ulaznice

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80 kuna (u obiteljskom paketu za četiri i više kupljenih ulaznica cijena ulaznice je 60 kuna), a mogu se kupiti u TC-u Joker - info pult hipermaketa Tommy (prizemlje) i hipermarketu Tommy - Meterize svakog dana od 10 do 14 i od 17 do 20 sati, te online preko sustava croatia-tickets.com i eventim.hr.

Isto tako, dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima (poslovnice Tiska i Tisak Medije, benzinske postaje Petrol, Exclusive Change mjenjačnice, Atlas Airtours, Autotrans, Dallas Music Shop, Aquarius).

 

Naslovnica Život