Mozaik Život

VIŠE NISMO 'NAS DVOJE'

Seks nakon djece? Umorne mame otkrivaju koliko je roditeljstvo utjecalo na njihov libido; Podijelile su najintimnije detalje, a jedna ima i utješnu poruku za sve

VIŠE NISMO 'NAS DVOJE'

Pronalaženje vremena i mogućnosti za seks definitivno je jedan od kompliciranijih dijelova roditeljstva, posebno ako su vaša djeca još uvijek malena. Čak i ako se ukaže koja prilika za vođenje ljubavi, tu je često prisutan problem umora, zbog brojnih obveza i nespavanja noću.

Seks više nije visoko na listi prioriteta, a često se čini kako se nikada neće na nju niti vratiti.

Boreći se upravo s ovim problemom, jedna je umorna majka na portalu Mumsnet upitala druge koliko često vode ljubav nakon što je otkrila da njen muž smatra da bi trebala posjetiti liječnika zbog pada libida.

Ova je majka u svom pitanju navela da ima dvoje djece, u dobi od 4 i 13 godina, te da osjeća silan pritisak od strane supruga s kojim je 18 godina u braku, ali je jednostavno previše iscrpljena. On je taj nedostatak intimnosti pod plahtama jednostavno protumačio kao znak da ga više ne voli, prenosi The Sun

"Čini li me to sve sebičnom? Znam da bih trebala željeti seks, ali sve što stvarno želim je bar jedna mirna, prospavana noć. Muž postaje sve nervozniji i sugerira mi da posjetim liječnika. Zaista vjerujem kako nisam jedina koja se ovako osjeća i smatram da ne trebam liječničku pomoć. Bori li se još tko s ovim problemom?”, upitala je majka.

Otkrivajući koliko često vode ljubav, jedna je žena komentirala: “Možda jednom tjedno. Da ti budem iskrena, mjesecima smo bili i bez seksa u jednom periodu. Ali shvatila sam da ako vodimo ljubav jednom u tjedan dana, velika je promjena u njegovu raspoloženju.”

Još jedna mama je napisala: „Vodimo ljubav jednom u tri tjedna. Poput tebe, imam malu djecu i samo želim da mi ostane nekoliko trenutaka mira za spavanje na kraju dana!”

Javila se i jedna buduća mama koja je napisala: “Muž i ja seksali smo se svaki drugi dan sve dok ja nisam ostala trudna. To je bilo prije 12 tjedana i od tada to nismo učinili nijednom.”

Druga je majka otkrila: “Tri ili četiri puta tjedno. Obično to kratko traje, uživamo u 10 minuta strasti, a potpuno smo izbacili dugotrajnu predigru.”

Jedna žena je napisala: "Jednom ili dvaput mjesečno, ponekad malo češće, pogotovo ako smo bili u mogućnosti provesti više vremena zajedno."

Mama je objavila: „Vjerojatno tri ili četiri puta tjedno, ponekad i više. Imamo dijete od 9 godina. Kad je bila beba, seksali smo se jednom mjesečno. Sada je porasla pa imamo više vremena za sebe"

Ali jedna žena je navela kako posjet liječniku zbog umora i pada seksualne želje možda i nije tako loša ideja.

Napisala je: “Nedavno sam posjetila liječnika i nalaz krvi je pokazao kako mi je niska razina folne kiseline i nedostaje mi vitamina D. To me, uz sve majčinske obveze, činilo još umornijom. Stoga mislim da tvoj muž nije u krivu i predlažem da napraviš nalaz krvi.”

Jedna je pak mama kasnije otkrila da umor zbog malene djece ne mora biti jedini faktor rijetkog seksa u braku i potom otkrila drugim mamama da joj je „mužić u kafiću četiri od sedam puta tjedno”.

Naslovnica Život