Mozaik Život

ODUŠEVILA SVE

Istina je da je ova mama kraljevski privilegirana, ali svaka joj čast na trudu da ovako uredi vrt; Tko se ne bi poželio ovdje opustiti, guštajte u fotogaleriji

ODUŠEVILA SVE

Pomagali su mami i uređivali vrt skupljajući mahovinu, lišće i grančice, a potom su uživali igrajući se u svom malom šumskom carstvu.

Zvuči kao bilo koje sretno obiteljsko druženje u prirodi, ali nije bilo koja nego kraljevska obitelj u pitanju, a djeca su petogodišnji princ George, četverogodišnja princeza Charlotte i jednogodišnji princ Louis, koji su uživali s roditeljima, princom Williamom i vojvotkinjom Kate.


Kate i William su objavili fotografije s djecom u vrtu kojega je vojvotkinja uredila za tradicionalni Chelsea Flower Show.

Inspirirana je bila šumom i vlastitim djetinjstvom.

Fotografije je snimio Matt Porteous, a objavila ih je Kensingtonska palača.

Vojvotkinja Kate je izrazila nadu kako će ovakvi prizori ohrabriti djecu da se igraju u prirodi, što uvijek ima toliko pozitivne učinke na njihovo mentalno zdravlje i razvoj.

Kazala je, između ostaloga, da se 90 posto mozga odraslih razvije prije pete godine života i da je zbog toga iznimno važno ono što djeca iskuse u tim ranim godinama.

- Zbog toga mislim da je zaista važno da roditelji, ili bilo tko drugi tko brine o djeci, provode zaista kvalitetno vrijeme s njima od najranije dobi. Priroda i vrijeme provedeno vani imaju golemi pozitivni utjecaj na fizičku i mentalnu dobrobit, naročito male djece.

Nadam se da će ovaj šumski prostor kojeg smo kreirali inspirirati obitelji, djecu i zajednice da uživaju u prirodi i vremenu koje provode zajedno – poručila je vojvotkinja Kate.Nakon što su s djeom u nedjelju uživali u vrtu, u ponedjeljak je Kate obavila završne pripreme prije otvaranja Chelsea Flower Showa.

Naslovnica Život