Mozaik Život

SVE ZANIMA

Meghan je rodila na rođendan svog slavnog kolege, hoće li baš on biti kum kraljevskoj bebi? Zajedno su odmarali prošlog ljeta u vili na jezeru, evo tko bi još mogao svjedočiti

SVE ZANIMA

Sad kad je kraljevska beba, sin vojvotkinje Meghan i princa Harryja, konačno rođena, čeka se objava imena, službene titule i prve fotografije, a otvaraju se i nova pitanja, poput onoga tko će biti kumovi malenog dječaka.

Krštenje kraljevskih beba tradicionalno je privatna proslava, a imena kumova objave se na taj dan. Kraljevske bebe obično imaju pet, šest, pa čak i sedam kumova, možda su se Meghan i Harry već dogovorili tko će to biti, a možda će odlučiti tek sada kad se rodio sin, ukoliko će to imati veze s odabirom.

S Meghanine strane ponajprije se može očekivati njezinu najbolju prijateljicu i neslužbenu stilisticu Jessicu Mulroney, 39-godišnju majku troje djece koja je udana za kanadskog televizijskog voditelja Bena Mulroneya.

Njezina kćerka Ivy bila je malena djeveruša s cvijećem na Meghaninom i Harryjevom vjenčanju lani u svibnju u Windsoru, a sinovi, blizanci John i Brian bili su paževi.

Dvije vrlo slavne dame mogle bi se naći među kumama, Serena Williams, jedna od najboljih svjetskih tenisačica svih vremena, i Amal Clooney, cijenjena odvjetnica za ljudska prava, supruga još slavnije glumca, redatelja, producenta i biznismena Georgea, koji će dijeliti rođendan s novim članom kraljevske obitelji, obojica su, naime, rođena 6. svibnja.

'Bog blagoslovio dijete, čestitam svojoj divnoj kćeri...': otac Meghan Markle uputio dirljivu poruku, no jedan detalj otkriva da zbog 'starih grijeha' dijete neće upoznati

Meghan se pouzdavala u Amaline savjete o snalaženju u žiži zanimanja javnosti, englesko imanje Clooneyevih je samo trideset minuta vožnje udaljeno od Meghaninog i Harryjevog novog doma, Frogmore Cottagea u Windsoru, pa se redovito druže, a mladi kraljevski par je s njima proveo i nekoliko dana odmora prošlog ljeta u Georgeovoj vili na jezeru Como u Italiji.

Među kandidatkinjama za kumu je i dizajnerica i stilistica Misha Nonoo koja je navodno zaslužna za upoznavanje Meghan i Harryja, kao i Benita Litt čijoj je djeci Meghan bila kuma, te prijateljica iz studentskih dana Lindsay Roth kojoj je Meghan bila kuma na vjenčanju, te još nekoliko prijateljica.

S Harryjeve strane izbor bi mogao pasti na njegovu rođakinju Mikea i Zaru Tindall, kćerku princeze Anne, s kojom je princ blizak od djetinjstva, Marka Dyera za kojega se kaže kako je bio Harryjev "drugi otac" i mentor tijekom odrastanja, bio je uz Williama i Harryja poput starijeg brata u teškom razdoblju nakon što su izgubili majku. Harry je kum njegovom sinu Jasperu koji je bio paž na njegovom vjenčanju s Meghan.

Pogledajte što je princ Harry ispričao o porodu: Kako to bilo koja žena radi ja ne mogu još shvatiti!; Ne može kontrolirati uzbuđenje, evo kakav je stigao pred novinare

Harry bi se mogao odlučiti i za nekog od svojih dugogodišnjih bliskih prijatelja - Nicholasa Van Cutsema, Charlieja Van Straubenzeea i Toma Inskipa, ili Jake Warrena koji je kumče pokojne princeze Diane, a njegovoj je kćerki Zoe Harry kum. čijoj je kćerki kum.

Tu je i njegova i Williamova voljena dadilja Tiggy Legge-Bourke koja je uz njih bila u godinama dok su odrastali i ostala je s njima bliska, a Meghan je upoznala prije vjenčanja. Harry je kum njezinom sinu Tomu s kojim je bila na lanjskom kraljevskom vjenčanju.

Krštenja kraljevskih beba obično se održavaju dva-tri mjeseca nakon rođenja, vidjet ćemo hoće li Meghan i Harry prekinuti i tu tradiciju.

Naslovnica Život