Mozaik Život

U travnju 2020.

Zbog ovih Dalmatinki sljedeće godine Split će biti svjetski centar ljepote, mode i stila, a haljina jedne od njih proglašena je najboljom u Europi

U travnju 2020.

Hrvatska može biti ponosna na svoje predstavnice koje su prije nekoliko dana branile boje Lijepe naše na Svjetskom natjecanju "World beauty congress&dress of the World" koje se održalo se u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Na natjecanje ljepote u kojemu su sudjelovale predstavnice više od 85 zemalja svijeta, u kategoriji vizažisti, frizeri i dizajneri i modeli, iz Hrvatske je u daleki Baku otputovalo pet žena, četiri Kaštelanke i jedna Splićanka. Tamo su pokazale raskoš svojih talenata i postigle izniman rezultat, te tako Hrvatsku 2020. godine dovele, ni manje ni više, nego do zemlje domaćina ovog prestižnog natjecanja koje će se, doznajemo, održati u Splitu.

Dizajnerica Jelena Bošnjak osvojila je titulu prvog dizajnera Europe "Dress of the Europe", a Marija Bogić Generalić i Antonela Botica ostvarile su iznimne rezultate i bile u top pet vizažista i frizera svijeta u kategoriji "Bridal look".
Svojim trudom, talentom i timskim radom opravdale su svoj nastup u Azerbajdžanu, a uspjehu su dodatno doprinijeli modeli - Antonija Stojan i Marija Bogić, koje su sve kreacije iznijele na najvišoj razini.

- Uspješnom rezultatu presudio je timski rad koji je bio izvoran, unikatan i originalan. Zbog toga smo i otišle u Baku kako bismo pokazale originalnost i jedinstvenost u sve tri kategorije. Uz odličan make-up i frizuru, naš model je zablistao u ručno rađenoj haljini Jelene Bošnjak, koja je oborila s nogu i najstrože članove žirija.

Izbor koji će se 2020. godine održati kod nas, značit će puno za našu zemlju. Otvorit će se nove poslovne suradnje i promocija Hrvatske sa zemljama širom svijeta, a Hrvatska će se pokazati i kao potencijalna destinacija mode i ljepote - sažima nam dojmove Marija Generalić Bogić.

A glavni i odgovorni čovjek iz sjene, regionalni direktor WBC-a Aleksandar Rajkov, imao je što reći o sljedećem domaćinu "World beauty congress & dress of the World" natjecanja.
- Natjecanje čiji će domaćin biti Split, svakako će otvoriti put ka još boljem razvoju i promociji turizma, ali i Hrvatske u raznim zemljama širom svijeta. Hrvatska će se tako pojaviti na svim kartama svjetske mode.

- Sad kad smo se vratile, prvo ćemo se odmoriti jer sve ovo je iziskivalo puno truda, rada i energije. Same pripreme prije odlaska bile su jako naporne, no dale smo sve od sebe. Sad moramo malo “napuniti baterije”, pa krećemo dalje - kaže nam najbolja europska dizajnerica Jelena Bošnjak i dodaje da ih tek sada čeka veliki izazov jer će sudjelovati i u ovom velikom projektu organizacije WBC-a u Splitu.

Većinu troškova predstavnice Hrvatske snosile su same, a za odlazak na natjecanje podršku u financijskom smislu dobile su od gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića te obrtničke komore iz Kaštela.
Natjecanje će se održavati u travnju 2020. godine u Splitu, no veliki promotivni naglasak bit će i na Kaštelima.

- Grad Split bit će domaćin eventa, a Kaštela domaćin smještaja. Sve će biti osmišljeno na visokoj razini kako bi svijetu najbolje mogli predstaviti ova dva lijepa dalmatinska grada. To su naši planovi za nadolazeće mjesece, a već od sljedećeg tjedna snimamo kampanju pod nazivom “Feniks” s kreacijama naše dizajnerice Jelene Bošnjak, koje je predstavila u Azerbajdžanu na svjetskom natjecanju.

Naravno, uz kreacije ide make-up Marije Generalić Bogić, a za frizuru će se pobrinuti Antonela Botica. Kampanju ćemo odraditi u istom sastavu kao i u Bakuu, a modeli će biti Antonia Stojan i Marija Bogić - zaključuje Aleksandar Rajkov, regionalni generalni direktor ovog natjecanja.

Naslovnica Život