Mozaik Život

OTVORILE DUŠU

Milanka Opačić s posvojenom kćeri Lanom progovorila o njihovom odnosu, najljepšim i najdramatičnijim trenucima: Preko Facebooka su se u školi organizirale da će je pretuć...

OTVORILE DUŠU

Kad je Milanka Opačić, kao samohrana majka, posvojila tada trogodišnju djevojčicu Lanu, mediji su mjesecima pisali o tome. Nešto što je, u pravilu, vrlo osoban i intiman čin, za aktivnu političarku to nije mogao biti, i ona se s tim pomirila.

Pred kamerama Nove TV, za emisiju inMagazin, Milanka Opačić je puno toga ispričala i o svom samom postupku posvajanja, ali i o životu i odgoju danas 18-godišnje kćeri, koja je također pristala komentirati njihov odnos ispunjen velikom bliskošću, kako su obje potvrdile.

"Puno se o tome pričalo tada kada se to dogodilo, nažalost kad ste javna osoba ne možete ništa ostaviti za sebe. Novinari su, međutim, bili korektni u tom dijelu, zaštitili smo je.

Između Lane i mene se, tokom mog volontiranja, dogodila kemija. Ja sam dolazila po nju, izvodila je tijekom tjedna i vikenda, a onda me je jedna teta gore pitala: Pa dobro jel vi mislite nešto s njom? Ona sve teže prima vaše rastanke..." - tim je riječima Opačić objasnila trenutke koji su, jednom zauvijek, promijenili njezin život.

"Ljudi obično krenu, podnesu molbu, a ja sam krenula nekim totalno drugačijim putem. Nisam jedina koja je tako, ali sam jedina bila u javnom prostoru, pa se za mene zna."

Stalno zapinjemo na tom ljudskom faktoru, potrebna je i politička volja, kad sam ja bila ministrica imala sam preko stotinu djece koja su godišnje išla u posvojenje. Zahvaljujući timu kojeg sam formirala i koji je zapravo bdio nad tim svim postupcima.

Kad god govorim ljudima o posvojenju, ističem da moraju biti užasno uporni, da oni moraju gurati taj cijeli sustav. Oni koji su imali energije i koji nisu odustali, ti su i uspjeli, to je jedini moj savjet." - podvukla je poznata političarka.

Lana Opačić je pred kamerama ustvrdila kako smatra da ona i mama nalikuju i fizički i po karakternim osobinama.

"To je zato što smo puno vremena zajedno, jako smo bliske" - ustvrdila je lijepa plavokosa djevojka.

Upitana kakva je Lana kći, Milanka Opačić se nasmijala i odgovorila:

"Lana je dobro dijete koje je izraslo u prekrasnu curu. Naravno da ima svoje faze koje su nekad dobre, nekad loše, pubertet trese na sve strane, hormoni tresu na sve strane. Ako netko kaže da je sve divno i krasno u odnosu majke i kćeri, laže" - kroz smijeh je zaključila poznata političarka.

Lana je ovako ocijenila mamu Milanku:

"Nije prestroga, ali nije baš ni popustljiva u nekim situacijama. To se meni ne sviđa katkad, ali mislim da to tako treba biti...".

Milanka je pred kamerama ispričala i za nju osobito dramatičnu epizodu iz Laninog odrastanja.

"Imali smo jednu situaciju kada je otvorila Facebook i preko njega su se u školi organizirale da će je pretuć. Na svu sreću, kako sam ja radila posao u kojem sam stalno govorila o zlostavljanoj djeci, o djeci na internetu, ona je tu bila visoko educirana. Kad mi je sve to rekla, ja sam pokrenula cijeli sustav... Uspjeli smo razgovorima nekako sve to zaustaviti. To je bilo jedna od najtraumatičnijih iskustava koje smo prošle zajedno..." - otkrila je, između ostalog, Milanka Opačić.

 

 

 

 

Naslovnica Život