Mozaik Život

PRETRPANI DAN

Fotoobjektivi je pratili u stopu: Gabrijela Žalac od jutros do večeras stigla je promijeniti jedino - torbu

PRETRPANI DAN

Tako to izgleda kad te samelje žrtvanj dnevnopolitičkih obaveza: ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Vinkovčanka Gabrijela Žalac, na poslu je cijeli dan, a od jutra do večeri nije se stigla ni presvući.

Diplomiranu ekonomisticu, naime, naši su fotoreporteri snimili jutros pri dolasku na redovitu sjednicu Vlade u Banskim dvorima, gdje je stigla iz svog Ministarstva, u kojem je već bila održala konferenciju za medije o rezultatima korištenja fondova EU u 2018. godini. 

Za prvi ovotjedni radni dan Žalac, i inače često u fokusu pažnje i zvog svog odjevnog stila, odjenula je plišanu haljinu u vinskocrvenoj boji s cvjetnim detaljima u tilu na obrubima, te crnu bundu od eko krzna.

U istoj se kombinaciji pojavila i kasnije poslijepodne na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Koliko otkrivaju fotografije, tek je veliku bijelu poslovnu torbu uspjela zamijeniti manjom, crnom.

Osim razigranog modnog izričaja ministrice, novinare je na presici u Ministarstvu zanimalo čuti i ono puno važnije, postoji li šansa da se ove godine odobri pilot natječaj za projekt "Dostupnost do stana", kojim bi se ugradila dizala u zgrade gdje na višim katovima žive starije i nemoćnije osobe.

"Već smo prikupili preko 100 upitnika jer smo se dogovorili da trebamo prvo napraviti cjelovitu analizu koliko je potrebno liftova, u kojim zgradama, te na koji način pristupiti pripremi samoga natječaja. Znam da je HGK prikupila već preko 800 zahtjeva. Nakon analize pristupit ćemo pilotiranju tog natječaja" - najavila je Gabrijela Žalac.

Naslovnica Život