Mozaik Život

JOŠ JEDAN ODLAZAK

S HRT-a otišao i pjevač Adastre: Dao sam otkaz nakon 13 godina jer se više želim posvetiti glazbi

JOŠ JEDAN ODLAZAK

Val odlazaka zaposlenika državne televizije se nastavlja, a posljednji u nizu koji se odlučio pozdraviti s HRT-om je Jerko Marić, pjevač grupe Adastra, inače brat pjevačice Anđe Marić. Na Prisavlje je došao 2006., nakon završenog studija na SAE institutu u Ljubljani, gdje je stekao zvanje audio inženjera.

Bio je zaposlen na neodređeno radno vrijeme kao snimatelj specijalist u radnoj jedinici tehnike Hrvatskog radija. Kao snimatelj i ton-majstor stekao je raznovrsna iskustva sudjelujući i radeći na velikim projektima i prijenosima HRT-a poput "Porina", "Zlatnih žica Slavonije", "Splitskog festivala", Festivala klapa u Omišu te koncerata klasične glazbe u velikoj i maloj dvorani "Vatroslava Lisinskog".

- Nakon 13 godina rada na HRT-u dao sam otkaz. Razlog otkaza je taj što se više želim posvetiti svojoj glazbi i svojim projektima. Nedavno je moj prijatelj Edo Maajka gostovao na HRT-u u emisiji S domaće poprock scene koju sam snimao i rekao je da živimo u vremenu i prostoru u kojemu ako želiš opstati moraš posaditi na više frontova. Upravo sam to i učinio, no nisam se nadao da će na sve strane niknuti tako dobro. Adastra u zadnje 3 godine ima jako puno nastupa, Udruga Zvuk svjetlosti u kojoj sam predsjednik vrlo dobro funkcionira i svi naši projekti protiv nasilja među mladima su odlično prihvaćeni. Podupiru nas mnoge institucije (MUP, Centar za odgoj mladih Dugave..), a što je najvažnije mladi i djeca. Također je i vrlo uspješan postao animirani lik Čupsi kojeg sam osmislio. Prepoznao ga je MUP i uključio u svoj projekt Poštujte naše znakove. Zadnje dvije godine vrlo sam angažiran i oko našeg obiteljskog imanja u Mađarskoj. Svaki slobodni trenutak želim iskoristiti u prirodi sa svojom dragom. Na HRT-u sam jako puno toga naučio, imao sam posao u struci, radna atmosfera je bila dobra. Posebice mi je bio gušt raditi dokumentarce, a najveselije je bilo raditi s ekipom s radio Sljemena i 2. programa HR. U najljepšem sjećanju će mi ostati kada sam radio prijenos zagrebačkog koncerta Morrisey-a i Franz Ferdinanda kao ton majstor, rekao nam je Jerko Marić.

Naslovnica Život