Mozaik Život

zatvara se

Pariški restoran s golim gostima u početku je bio fora, a onda tamo više nitko nije htio jesti

zatvara se

Iako uz fanfare otvoren tek prije nešto više od godinu dana, u studenome 2017. godine, prvi pariški restoran u kojemu su svi gosti bili goli, nazvan O'Naturel, uskoro se zatvara.

Restoran ove vrste - otvorili su ga braća blizanaci Mike i Stephan Saade - izazvao je veliki interes te dobio vrlo visoke ocjene korisnika. Gosti su svu odjeću, kao i mobitele, ostavljali u garderobi, a od pogleda izvana bili su zaštićeni debelim zastorima.

Osoblje restorana bilo je, međutim, posve i propisno odjeveno. Kad je rrestoran tek otvoren, Yves Leclerc, predsjednik Francuske naturističke federacije, bio je vrlo uzbuđen zbog postojanja mjesta na koje čovjek može doći jesti odjeven samo u vlastitu kožu.

Govorio je kako je "nestvarno jesti gol u srcu Pariza", te žalio što se svom Leucateu morao obući da bi otišao jesti u restoran.

Pokazalo se, međutim - kako piše portal maxim.com - da više nitko tamo nije htio jesti, i da je sve to "ispalo neukusno".

Za apetit, čini se, nije bilo naročito stimulativno biti okružen golim ljudskim tijelima, a ni jesti nije bilo ugodno u uvjetima koji se ne mogu nazvati baš higijenskima.

Vlasnici restorana na svojim internetskim stranicama "sa žaljenjem" najavili su da će restoran svoja vrata zatvoriti 16. veljače, te zahvaljuju svima koji su sudjelovali u avanturi dolaska na večeru u O'Nature".

Naslovnica Život