Mozaik Život

Bez 'njuškanja'

WhatsApp uvodi promjenu koja se neće svidjeti svima: donosi malo više privatnosti, ali može biti i povod za svađu

Bez 'njuškanja'

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svijetu, WhatsApp uvodi promjenu koja će neke oduševiti, druge malo manje.

Riječ je o povećanju razine privatnosti koju omogućava korisnicima - uskoro bi svi oni koji imaju Androide trebali moći odabrati opciju zaključavanja razgovara i pristup istima uz pomoć otiska prsta. Na taj način aplikacija je zauvijek pozdravila one koji vole njuškati po tuđim mobitelima.

Verifikacijski update prvi je koji bi u potpunosti zaštitio privatne poruke, objašnjava WaBetaInfo. Prije pristupa WhatsAppu korisnik će morati potvrditi svoj identitet i tek nakon prijave će dobiti uvid u poruke.

 

Neki su korisnici oduševljeni, drugi pak imaju svoje prijedloge. U komentarima na Twitteru tako mnogi traže opciju zaključavanja pojedinačnih razgovora, kao i "dark mode" opciju koja u stvari nema veze s privatnošću, već je u pitanju olakšano korištenje "noćnim ptičicama" - zatamnjeni ekran mnogo manje "bode" oči, uz to je ekonomičniji i praktičniji za korištenje u mraku.

Na društvenim mrežama piše se i kako opcija "ekstra privatnosti" sigurno donosi i neke neželjene posljedice - na "šifriranje" neki tako gledaju kao na povod za svađu u vezi, a drugi se vode onom "blaženo neznanje"...

 

Naslovnica Život