Mozaik Život

nastup legende

Zlatko Dalić, Željko Kerum, Sandra Perković, Slavica Ecclestone, Andro Krstulović Opara... Svi oni će pohoditi Spaladium arenu zbog njega

nastup legende

Split se sprema za koncert legendarnog pjevača Miše Kovača koji u subotu, s početkom u 20 sati, nastupa u Spaladium Areni. Mišo je spreman za veliki podmarjanski come back, Split ga dočekuje nakon pet godina od posljednjeg nastupa. A s koncertom pod nazivom "Samo nas nebo rastavit može" napravit će i uvertiru za veliku obljetnicu svoje glazbene karijere.

- Uvijek ponavljam, mene i Split samo nebo može rastavit. Jedva čekam da se u subotu opet nađem sa svojom publikom – veli Mišo.

Iduće godine zagrebački Šibenčanin slavi pet desetljeća scene, razdoblje obilježeno mnoštvom hitova koji će Splitom odzvanjati ovu subotu. Interes je veliki i raduje to organizatore, koji nam potvrđuju da u metropolu Dalmacije ovoga vikenda stiže jaka Mišina sljedba iz Hrvatske i dijaspore.

U publici će biti vrlo zanimljivih lica, očekuju se aktivni i umirovljeni nogometaši predvođeni Zlatkom Dalićem, poslovni ljudi, modna kreatorica Aleksandra Dojčinović, prijateljica joj Sandra Perković. Stižu i glumci, među njima i Marija Borić, a vrlo je vjerojatno da će u gledalištu sjediti i njegova velika obožavateljica Slavica Ecclestone.

- Dolaze nam i jake političke snage, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suprugom Danijelom, župan Blaženko Boban, čelništvo TZ-a Splita. Nadamo se i dolasku Željka Keruma, koji je uvijek njegovao dobre odnose s Mišom. Bit će tu i brojni splitski liječnici, poslovni ljudi, poznata lica – vele organizatori.

Očekuju se i njegovi obožavatelji iz BiH, a budući da će dosta njih stići organizirano, autobusnim prijevozom, osigurano je improvizirano parkiralište pred južnom tribinom Hajdukova stadiona. Mišo na pozornici neće biti sam, pridružit će mu se i kćerka Ivana, a imat će i duet s klapom Rišpet. Organizatori pripremaju i goste iznenađenja i, kako tvrde, bit će to poslastica za publiku, ali i začin više, koji će Spaladium dovesti do usijanja.

- Duboko vjerujem da će to biti koncert za pamćenje. Publiku i Mišu i doslovce samo nebo rastaviti može, to je živa istina. Mišo koliko ga ja znam, a znam ga, živi publiku. I sama se veselim koncertu, ne samo zbog toga što nastupam, nego i zbog činjenice da ću opet doživjeti tu posebnu energiju, interakciju Miše i splitske publike. To je savršena euforija koja me oduševljava – kaže Ivana Kovač.

Što očekuje publiku? Prema najavama organizatora, vrhunska produkcija praćena moćnim ozvučenjem, velikom pozornicom, LED ekranima s brojnim vizualnim efektima. I u centru pozornice Dalmacija sa svim svojim simbolima, onim našim domaćim, svjetionikom, sidrom, prikazom života kraja o kojem je Mišo pjevao u svih svojih 50 godina staža.

A u duhu tog istog života Mišo i njegov tim odlučili su napraviti humanitarno djelo, splitskoj bolnici, Hitnom internom prijemu donirati defibrilator, uređaj koji će mnogima omogućiti život. Mišo želi da ga ljudi pamte i po lancu humanosti s uključenim velikim brojem ljudi, koji će svojim dobrim djelima učiniti nešto dobro za širu zajednicu.

- Uređaj ćemo ravnatelju splitskog KBC-a donirati u petak, dan prije koncerta, a primopredaji će prisustvovati i Mišo. Njega iznimno raduje činjenica da je postao karika u lancu humanosti koja nekom može produžiti život. Time šalje i poruku svim svojim kolegama, da od prihoda sa svojih budućih koncerata uvijek dio doniraju za kupnju prijeko potrebnih medicinskih uređaja. Jer sreća je veća kada se dijeli, a najveća je ona koja dovodi do spasa nečijeg života – poručuju organizatori.

Interes publike

Zbog velikog interesa publike ulaznice za koncert će se u petak i subotu moći kupiti i na blagajnama Spaladium Arene. Blagajne će biti otvorene od 9 do 19 sati.

Naslovnica Život