Mozaik Život

JESTE LI SPREMNI?

Dvanaest najboljih večeras će pokušati dobiti vaše glasove: tko će odnijeti pobjedu u šestoj sezoni Supertalenta

JESTE LI SPREMNI?

Nakon sedam audicijskih i pet polufinalnih emisija, u nedjelju, 16. prosinca, gledatelje Nove TV očekuje veliko finale showa "Supertalent". Dvanaest najboljih kandidata stat će na pozornicu, a samo jedna točka bit će nagrađena s čak 200 tisuća kuna. Od pjevača ćemo ponovno poslušati Ivu Augustinović, 24-godišnjakinju koja dolazi iz Žepča. Svoju ljubav prema glazbi otkrila je još kao djevojčica, a nastupati je počela već s osam godina, Vanessu Jakas, 14-godišnjakinju iz Buzeta koja nastupa po raznim festivalima i okupljanjima.

- Ja mogu pjevati, plesati, svirati i pritom se dobro zabaviti - kaže Vanessa koja svira i harmoniku. Devetnaestogodišnja Adna Šestić iz Zenice oduševila je žiri, posebno Janka Popovića-Volarića koji joj je dodijelio zlatni gumb.

- Iako sam počela pjevati otprilike s 11 godina, to pjevačko iskustvo je bilo svedeno isključivo na karaoke dok nikog nema u kući, sve do neke 15. godine, kad se kroz osnovnu, a kasnije i srednju glazbenu školu počinjem ozbiljnije baviti pjevanjem - objašnjava Adna. Njezin vršnjak Filip Rudan iz Zagreba poručuje kako se "nada da će se pokazati u najboljem svjetlu i zadovoljiti publiku". Godinu dana stariji Denis Barta iz Sarajeva već je privukao veliku pažnju javnosti. Riječ je o kandidatu koji je rođen sa šest mjeseci i sa samo 535 grama. Denis je slijep, ima epilepsiju i autizam, a za svoje liječenje sam prikupalja novac pjevajući na ulici i kafićima.

Svoj će talent pokazati i Elena Brnić, 13-godišnjakinja iz Zagreba. Elena je članica plesnog zbora "Zagrepčanke i dečki" s kojima je, među ostalim, nastupala i na brojnim dio humanitarnih koncertima. Plesni talent pokazat će Diego Siqueira iz Brazila koji već osam godina živi u Hrvatskoj.

- Ja sam plesač koji voli jezike, umjetnost, glazbu, ljude i povijest. Dolazim iz siromašne obitelji koja me naučila da ako se borim za svoje snove i ustrajem u tome mogu učiniti sve. Sada živim svoje snove - kazao je Diego.

Plesni klub Dance queen zaradio je zlatni gumb Davora Bilmana, a preostaje vidjeti hoće li i u finalu jednako oduševiti prisutne. Marin Čačija 16-godišnji je Riječanin kojem je žiri poručio da ga "čekaju svjetske pozornice". Devetnaestogodišnji Đulijano Jašarević, samouki je plesač iz Siska, kojeg zovu i dečko od gume. Želi se nastaviti baviti crtanjem i kiparstvom u životu te razvijati svoj talent. Od ostalih talenata vidjet ćemo točku Siniše Matijevića, 13-godišnjaka iz Krnjaka koji će crtati zatvorenih očiju te iluzionista Andreja Škedela.

Naslovnica Život