Scena Život

BIZARNO ILI NE?

Ova 23-godišnjakinja skuplja posteljice novopečenih majki i od njih radi kreme za lice i smoothieje: 'Riječ je o predivnoj i prirodnoj stvari'

BIZARNO ILI NE?

Ciara Noble je 23-godišnjakinja iz Melbourna koja je zaposlena kao babica. Ipak, ova djevojka ima i dodatan izvor prihoda. Naime, Ciara prodaje domaće proizvode koje izrađuje od posteljice, a riječ je, među ostalim, o kremama za lice i smoothiejima. Njezin biznis postao je unosan nakon što je nekoliko novopečenih majki ostali oduševljeno proizvodima.

- Moje usluge koristilo je preko sto žena i dobila sam samo pozitivne reakcije. Nevjerojatno je znati da sam nekome pomogla na ovaj način. Neke ljude bi ove stvari mogle odbiti, ali riječ je o prirodnoj i predivnoj stvari. 

Društvo stavlja konstantan pritisak na majke da budu besprijekorne i da se vrate u formu odmah nakon poroda. Ja, kao babica, pomažem ženama u transformacijama u majke, a odluka za biznis s posteljicom došla mi je prirodno. 

To je organ koji je držao vašu bebu na životu devet mjeseci, to je tako važno i posebno. Postoje neke žene koje posteljicu ne žele vidjeti niti znati bilo što o njoj, ali zašto je ne biste ponovno iskoristili - kazala je Noble, prenosi Mirror Online.

Od proizvoda od posteljice zarađuje oko osam i pol tisuća funti godišnje, a objasnila je i kako priprema smoothieje od posteljice. 

- Takvi smoothieji su puni hranjivih sastojaka ako ih pripremate sirove. Ja stavljam naranče, banane, jagode, kokosovu vodu i  komadić posteljice veličine oraha - kazala je Ciara.

Naslovnica Život