Mozaik Život

tuga za Editom

'Volim te Mala': sudionici 'Farme' emotivno se oprostili od svoje prijateljice iz showa

tuga za Editom

Pokojna sudionica ovogodišnje "Farme", Edita Ptičar je samu sebe opisivala kao romantičnu dušu koja nije nimalo sramežljiva. U reality se prijavila najviše zbog životinja, upoznavanja života na selu i novog iskustva. Plavokosa Edita bila je okosnica prijateljske priče s elementima romantike, koju je od samog početka showa dijelila s farmerskim kandidatom, 26-godišnjim Sašom Vujnovićem.

On je njenu smrt dočekao s velikim šokom, potvrdio nam je kako je to bila prva jutarnja vijest, koju su mu brojni pohitali dojaviti. Nakon izlaska iz showa ostao je s Editom u kontaktu, a priznaje nam i kako su tri mjeseca "Farme" ipak urodili emotivnim odnosom.

– Zatitralo mi je srce, tri smo mjeseca bili skupa u showu. Ljudi su možda i stekli takvu percepciju, ali emocija i je bilo. Bila mi je snaga i potpora u showu, bili smo prijatelji. Možda je to bilo i malo više od prijateljskog odnosa. Bila je predivna cura, ne mogu pojmiti da se ovo dogodilo, u šoku sam. Ovo me sve vratilo na farmu, opet mi je sve u glavi, bit će mi jako teško pogledati ove preostale emisije – rekao nam je Saša.

I ostali su farmeri u nevjerici. S velikom se tugom prisjećaju drage im Edite.

– Kako pamtiti nekoga tko ti je ušao u srce, a nikad izaći neće? Kako? "Mala", kako sam je od milja zvala, a ona je to obožavala, ne zaboravlja se. Smijala se najiskrenije, plakala kad je nitko nije vidio. Bila je ljutiti borac protiv nepravde i veliki zagovornik pravih ljubavi. Podržavala me i gurala onda kad bih padala, davala mi snagu kad sam posustajala. Veliki ratnik u tijelu žene. Nedostaješ mi već sad, a o sutra ne želim ni razmišljati, jer ovaj svijet bez tebe neće biti isti. Bila si i ostala nešto najljepše što mi se dogodilo u ovom surovom svijetu punom nepravde. Volim te, Mala, ti živiš u meni, bila si i ostala moj anđeo. Odmori se, anđele, nastavljamo se igrati kad ti se ja pridružim – kazala nam je potresena Anica Orehoci.

Kristina Kesovija Edite će se sjećati kao vječito nasmijane i vedre djevojke.

– Iako nismo imale neki kontakt na farmi, mogu kazati da je bila razumna cura s kojom se nikad nisam svađala. Jako mi je žao i sućut obitelji – rekla je Kristina.

Roberta Levaka Editina smrt ostavila je u šoku:

– Nisam mogao doći sebi jedno vrijeme. Pamtit ću je kao vedru, pozitivnu i nasmijanu osobu. Zauvijek ću pamtiti trenutke provedene s njom.

Matea Jambreković prije samo nekoliko dana dogovarala se s Editom kako će doći do nje da zajedno iziđu vani.

– Za nju nemam nijedne ružne riječi. Širila je dobre vibracije, pjesmu i ples. Ostat će mi u sjećanju samo po dobrome.

Edita Ptičar posljednji post na Instagramu objavila je u noći s četvrtka na petak. Tijekom dana ispod fotografije stizali su mnogi komentari obožavatelja koji su, umjesto slavljenja života, izražavali sućut zbog njezine nagle, prerane smrti. U svom pretposljednjem postu od 26. studenoga ispod slike Edita je napisala: "Nek smo mi živi i zdravi!" Želja joj se, nažalost, nije ispunila.

Naslovnica Život