Mozaik Život

u četvrtak ĆE U SPLITU PREDAVANJE ODRŽATI znameniti indijac HIRA RATAN MATEK

Došao čovjek koji 130 dana samo pije i hrani se - suncem

u četvrtak ĆE U SPLITU PREDAVANJE ODRŽATI znameniti indijac HIRA RATAN MATEK

Poznati indijski učitelj i najveći promicatelj solarne joge (sun-gazing) Hirachand Ratanshi, znan kao i Hira Ratan Manek, stigao je u Split, gdje će u četvrtak u dvorani Akademske udruge na Tvrđavi Gripe, s početkom u 20.30 sati, održati predavanje o ovom drevnom znanju koje već godinama neumorno širi svijetom.

Prisjećanje je to na zaboravljenu metodu koju su prakticirali stari Grci, Rimljani, Egipćani i druge stare kulture koristeći sunčevu svjetlost za ozdravljenje.

Otuda i potječe naziv “helioterapija”, liječenje pomoću različitih boja i svjetlosti sunca. Heliopolis, grad Sunca, bio je slavan po svojim hramovima za liječenje, kakve nalazimo i u Peruu, koje su koristili Inke, narod čiji i sam naziv znači “sunce”. Američki domoroci održavali su plesove gledanja u Sunce.

Kontrolirala ga NASA

Hira Ratan Manek je svojim životnim stilom dokazao da čovjek može živjeti direktno od Sunčeve energije ne jedući ništa i pijući samo vodu. Nakon dva takva stroga posta u svojoj rodnoj Indiji, pred međunarodnim timom stručnjaka, predstavnici NASA-e su ga pozvali u SAD.

Tamo su ga pratili 24 sata dnevno tijekom 130 dana, uvjerivši se da zaista ništa ne jede, konzumirajući samo vodu, te mjerili kako njegovo tijelo funkcionira. Uvjerili su se da nema nikakvih posljedica na zdravlje i otkrili da je njegova epifiza dvostruko veća od normalne.

Ta je žlijezda veličine zrna graška središte intuicije, a njena aktivacija regenerira neurone u moždanim stanicama, čime se tijelo fizički pomlađuje i vitalizira izravnim upijanjem Sunčeve energije očima.

Gledanjem u Sunce (prakticira se prvi i zadnji sat dnevnog svjetla) potreba za hranom polako nestaje, pa je i najprirodnija dijeta za pretilost. Robert Koch, njemački znanstvenik i nobelovac, dokazao je da je Sunčeva svjetlost smrtonosna za bakterije uzročnike tuberkuloze, a medicinski stručnjaci u Londonu dokumentirali su da su Sunčeve zrake čovjeku izvorna hrana.

Američka svemirska agencija NASA ovaj fenomen izučava kako bi riješila problem prehrane astronauta za vrijeme svemirskih letova, a solarna joga iskušana je i na američkim vojnicima u Iraku, koji su gledanjem u Sunce danima živjeli bez hrane.

Hrvatska turneja

Dokazano je da gledanje u Sunce blagotvorno djeluje na živčani sustav, bolesti srca, osteoporozu, bolesti štitnjače, depresiju... a i stručnjaci za liječenje karcinoma počeli su prihvaćati činjenicu da je Sunčevo svjetlo prirodna terapija.

Cilj nije gladovati, nego postići mentalno, fizičko i duhovno zdravlje, kazao nam je Branimir Žuvan, na čiji poziv je Hira Ratan Manek prvi put stigao u Split, koji je prvi grad na njegovoj “turneji” po Hrvatskoj.

O pozitivnom učinku gledanja u Sunce i kako se ono ispravno izvodi kazivat će na večerašnjem predavanju. Nakon Splita posjetit će Zagreb, Zadar, otok Pašman i Osijek.

J. Luetić

Naslovnica Život
Page 2 of 3First1[2]3Last