Scena Život

Za pir iz snova

Ne dopustite da kiša pokvari 'vaš dan': uz ovih nekoliko trikova sve jesenske mladenke i mladenci ostat će suhi, a vjenčanje bajkovito

Za pir iz snova

Ne postoje mladenci na ovome svijetu koji na dan svoga vjenčanja priželjkuju kišu. Promočena odijela i haljine, pokvarena frizura, uz to sve i mokre cipele, razmazana šminka... Od savršeno isplaniranog izgleda do teškog nereda u nekoliko sati. 

A radi se ujedno o danu kojeg ste planirali kao rijetko koji, da bi vam sve naposlijetku pokvarila - kiša. Nećeš ne, kažete sebi, a imate uvijek i drugu opciju - pokvarenu šminku od kiše poduplati još i vlastitim suzama.

Savjetujemo ipak da odaberete ovu prvu opciju. Mnogi portali, između ostalih i Popsugar, donose savjete kako ostati suh i po nevremenu, a ovo su "trikovi" koje preporučuju:

1. Morate imati "drugu opciju"

Prvi savjet posebno vrijedi za vjenčanja koja planirate na otvorenom. Ako ste jesenski mladenci, jednostavno morate imati opciju "pokrivala" za svoje goste, inače se zaista cijeli događaj može raspasti pojavom prvog kišnog oblaka.

Uzmite u opciju šator, a ako izgledi pljuska nisu pretjerano veliki, omogućite svojim gostima barem kišobrane i zaštitu za cipele kako potpetice ne bi upadale u blato.

 

 

2. Razmislite o promjeni frizure i šminke

Vremena se mijenjaju, a i mi s njima, doslovce. Isto tako, imajte na umu da prognoza ima moć da pokvari sve što ste planirali. Temperatura i vlaga u zraku mogu vam pokvariti cjelokupni "look" u trenu, ali nitko nije tako moćan kao kiša.

Ako ste se odlučili za puštenu kosu, popeglanu ili uvijenu u pravilne valove, a sve se čini da će zaista "smočiti", razmislite o promjeni. I ovdje je dobro imati alternativnu opciju, najbolje se posavjetovati s frizerom koji će prema vašemu tipu kose i sklonosti naelektriziranosti i "napuhanosti" predložiti nešto drugo.

A kada je make up u pitanju - nema do onog vodootpornog! Naročito je važno da su maskara i tuš otporni na vlagu i kišu, sigurno ne želite završiti s crnim kolutovima ispod očiju.

 

 

3. Djeveruše su ključne

Glavni savjet koji organizatori vjenčanja daju budućim kišnim mladenkama je da uposle svoje djeveruše. Naglašavaju kako takvi dolasci često znaju izgledati smiješno, ali održati mladu suhom glavna je preokupacija. Usto, moraju i "pooćnice" ostati netaknute, tako da je ključno strateški se podijeliti.

Savjetuju tako da jedna s kišobranom vodi brigu o "šlepu", druga licu i frizuri, a potrebne su i još dvije pomoćnice sa svake strane - jedna mora brinuti i o tome da haljina ne završi u lokvi. Svaka sa svojim kišobranom, naravno, piše Popsugar.

Iako ni ovo apsolutno nije elegantno, zaštitite štiklice plastičnim vrećicama, bit ćete si zahvalne na toj odluci tijekom ostatka večeri.

4. Pažljivo birajte fotografa

Kiši unatoč, sigurno ne želite "preskočiti" fotografije pred crkvom ili salom. U nekom trenutku dogodit će se da se fotograf na brzinu treba snaći i "opaliti" nekoliko slika za uspomenu. Na razgovoru s onim kojeg ste odabrali pitajte ga da vam pokaže i neka svoja manje idilična djela, pitajte ga ima li iskustva s kišnim vjenčanjima... Najlakše je planirati u idealnim uvjetima, ali treba vam netko tko će i po mraku i nevremenu moći zabilježiti vaš trenutak - važno je da ima i pripadajuću opremu.

5. Razmišljajte pozitivno

I zadnje, ali ne manje važno - ne dajte da vam kiša pokvari poseban dan. Držite pozitivne ljude oko sebe, smijte se - paničare uputite negdje drugdje. Svako odstupanje od planova shvatite ležerno, zna se što je važno taj dan. I zapamtite, ako mladenci ne paničare, neće nitko. Gosti će podsvjesno pokupiti vaš pogled na cijelu stvar, tako da je od velike važnosti da zadržite pozitivan stav.

Naslovnica Život